Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Köping Stars-BC Luleå

Ett mycket intressant toppmöte väntar under fredagskvällen när tvåan Köping Stars tar emot tredjeplacerade BC Luleå. Matchen kan du köpa hem och se på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 BC LULEÅ 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 27 december, kl 19:04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Köping Stars återvänder hem till Karlbergshallen efter segermatchen borta mot Jämtland dagarna före jul. Nu står topplaget och en av de absoluta ligafavoriterna BC Luleå för motståndet – ett lag som dessutom har revansch att utkräva mot Köping Stars.

Ni kanske minns Köpings seger uppe i Luleås egen arena. Det hade varit högst osäkert om lagets stjärnguard CJ Jackson skulle kunna spela efter att ha hjälpts av planen med stukad fot i matchen före. Men Jackson kom ut på banan, grinade visserligen illa vid några tillfällen, men satte från lika-läge (63-63) tolv avgörande Köpingpoäng under matchens tre sista minuter för seger och delad serieledning.

CJ Jackson och Köping Stars har fortsatt håva in poäng och segrar i SBL, och betraktas som säsongens största överraskning i ligan. Mer än hälften av matcherna av totalt 36 omgångar återstår att spela, men utgångsläget för tränare ”Jotti” Nikolaidis mannar är gott för att nå slutspelet för första gången i klubbens historia.

För Köpings gäller att hålla fast vid det starka försvarsspelet – i reda siffror i topp bland ligans alla lag. Samtidigt har Köping att krydda sin offensiv med tempo, finess och bra skytte.

Såväl CJ Jackson som Jeremy Combs tillhör ligans främsta poängplockare med 19 respektive 18 snittpoäng. Men i den här matchen finns en guard i Luleå som hittills varit ännu vassare. Brandon Rozell snittar 22 poäng efter att i matchen mot Djurgården svarat för hela 44 poäng. Rozell har tagits ut i SBL ”Veckans Lag” vid fem tillfällen – lika många gånger som Jeremy Combs i Köpings Stars. Men Luleås trupp innehåller dessutom starka namn som Quinton Upshur, Axel Nordström och Denzel Anderson.

Köping matchade senaste helgen uppe i Östersund mot Jämtland, medan Luleå vilat i mer än tio dagar efter segern hemma mot Södertälje.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

Så här säger BC Luleå-stjärnan Brandon Rozzell inför kvällens match:

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

LÄGET I LAGEN:❓
Köping har i de senaste matcherna fått klara sig utan Sebastian Lindkvist, Oskar Ekh och Michael Axelsson Kaltak. Alla tre saknas troligen ikväll med.

Luleå kommer till spel med nästan full trupp. Den enda som saknas är 18-årige Pelle Larsson.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget