Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Djurgården Basket

Norrköping Dolphins jagar revansch på Djurgården Basket när lagen drabbar samman i Stadium Arena under lördagskvällen. Matchen ser du på SBLPlay.se – uppkast klockan 17:34!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 DJURGÅRDEN BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Lördag 14 december, kl 17:34
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Norrköping Dolphins föll olyckligt senast i måndags borta mot BC Luleå trots att man gjorde en stark insats och det var inte BC Luleå som vann den matchen, utan det var Norrköping som förlorade den på grund av egna misstag. Norrköping Dolphins har gjort stora framsteg den senaste månaden vilket matchen mot BC Luleå visade då man verkligen satte press på en av SBL:s stora guldkandidater.

Norrköpings tränare Mikko Riipinen är på god väg att få fason på laget som svarar bra på hans spelidé, och man har på de senaste matcherna höjt spelstandarden och kan redan nu utmana de allra bästa lagen i ligan. Nu väntar nykomlingarna Djurgården Basket som hittills haft det tufft under säsongen och bara lyckats vinna två av sina 15 matcher och är parkerade på tionde och sista plats. Till saken hör att Norrköping Dolphins är ett av de lag som Djurgården snuvat på poängen och det andra är Jämtland Basket som chockades i ligaprologen. I förra mötet i Stockholm skaffade sig Norrköping uppförsbacke i första perioden, då Djurgården var tolv upp, men man kom tillbaka och matchen gick till förlängning där hemmalaget till slut kunde avgöra och vinna med 86-80.

Mikko Riipinen. Hur är den mentala och fysiska statusen i truppen så här långt in i säsongen?
– Mentalt känns det bra i gruppen. Spelarna vill utvecklas och vill hela tiden ha mer vilket är väldigt positivt. Vi försöker ha tydlighet och långsiktighet när vi pratar om vårt egna spel och det har spelarna tagit till sig bra. Att alla spelare ständigt vill tävla är ett bra tecken men också så vi vill ha gruppen. Vi har i övrigt lite små skavanker samt att vi dragits med lite sjukdomar senaste dagarna. Förhoppningsvis inget allvarligt.

Vad krävs för att komma upp på vinnarspåret igen redan imorgon?
– Vi måste klara av att spela i vårt höga tempo, med hög intensitet men samtidigt hålla koncentrationen på en hög nivå så att vi minimerar misstagen vi själva gör. Vi behöver sätta oss i så många bra situationer som möjligt i både anfall och försvar under hela matchen. Viktigt blir också att spela ett bra lagförsvar och vända spelet snabbt. Jag hoppas vi kan få ett fint stöd av vår grymma publik och att vi visar publiken hur mycket vi gillar att spela i Norrköping och Stadium Arena.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping bör kunna mönstra bästa möjliga lag.

Djurgården fick tillbaka Brandon Barton från skada senast. Ser ut att ställa upp med ordinarie lag.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Djurgårdens hemsida inför matchen

Dela inlägget