Fotograf: Daniel Grönbek / Borås Basket

Inför: Jämtland Basket-Borås Basket

Storpublik väntas i Östersund under tisdagskvällen när Jämtland Basket tar emot Borås Basket. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 20:04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 BORÅS BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 10 december, kl 20:04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

I den första omgången åkte Jämtland Basket på pumpen ordentligt med 15 poäng mot just Borås Basket. Knallarna från Borås fortsatte på den inslagna vägen, efter sin förlust i öppningsmatchen mot Köping Stars, och vann sju raka matcher efter det, tills man än en gång åkte på däng av Köping. Förutom just Köping har man endast en förlust till och den har kommit mot, kanske lite överraskande, Umeå BSKT. Med facit i hand har Borås inte tappat några matcher mot de ”tänkta” topplagen (BC Luleå eller Södertälje Kings) vilket är ett styrkebesked.

Borås har alltså stått pall för favorittrycket så här långt och levererat vinster. Laget Borås har på pappret kanske det djupaste laget i SBL när det kommer till spets (kvalitet) och djup (bredd och erfarenhet).

Med totalt åtta spelare som i princip delar på 95% av spelminuterna och dessa har spelat mer än en handfull SBL-säsonger, så kan vi konstatera att Borås har en veritabel ”fire power”. Tre amerikanska importer, en isländsk landslagsspelare och resten är svenska ungdoms- och/eller seniorlandslagsspelare på mellan 24-28 år, så är Borås både spetsigt, brett och har erfarenhet.

Jämtland kommer på sikt kunna matcha både den spets och erfarenhet Borås har, men just i dagsläget kan vi inte riktigt det och kommer vi behöva prestera på absoluta toppen av vår kapacitet för att hota dem.

Kan Jämtland göra det? Why not?

Jämtland kommer ha tillgång till 9,5 spelare i kvällens match för spel och 3,5 kommer finnas på bänken och stötta sina lagkamrater. Men det kommer vara +1.500 galna Jämtar på läktaren i Tegeltemplet som vi bara behöver ge den minsta anledning att gå bananer och då kommer de att göra det, så visst kan vi rubba Borås.

Även om vi är något kort i vår rotation blir de enklare för de mest bärande spelarna att leverera när de vet att ”det finns ingen bakom mig idag, så nu kan jag spela avslappnat”. Samma sak gäller förstås för det unga gardet ifrån bänken – de har heller ingenting att förlora. Dé é bare å åk!

Text: Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland saknar fortsatt Gustav Hansson och Jaan Puidet. Senaste nyförvärvet Oliver Gehrke väntas göra debut.

Borås väntas ställa upp med ordinarie lag.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget