Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Jämtland Basket

Veckans TV-match hämtar vi ifrån Östergötland där Norrköping Dolphins får besök av Jämtland Basket. Se matchen gratis på SVT Play – uppkast klockan 19:04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 JÄMTLAND BASKET 🏀
📺 SVT Play
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 6 december, kl 19:04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins kommer till spel mot Jämtland Basket efter ett två veckor långt speluppehåll som påbörjades efter att man på sju dagar tagit hem tre raka, välförtjänta vinster som gav en skön och välbehövlig arbetsro.

Norrköpings tränare Mikko Riipinen har haft gott om tid att slipa på detaljer och spelsystem för den här återstarten, och hela truppen har funnits till hans förfogande. Samtliga är givetvis rejält spelsugna och ser fram emot att ta sig an Jämtland Basket inför en förhoppningsvis stor och entusiastisk publik i Stadium Arena.

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SVT PLAY!<<<

Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke har jobbat med att förstärka laget där storspelaren Thomas Massamba redan hunnit med att representera i tre matcher liksom forwarden Justin Gordon och nu har även comboguarden, australiensaren med belgiskt pass, Marshall Nelson anslutit och ska spela med ett optionskontrakt i 30 dagar för att se om han passar in.

Norrköping och Jämtland har mötts en gång under säsongen, i slutet av oktober i Östersund och då hade Norrköping Dolphins matchen i 25 minuter men höll inte och föll med tolv poäng (78-90). Båda lagen har gott framåt och huserar på delad sjätteplats med sina tio poäng efter tolv spelade matcher. Hursomhelst går hemmalaget självklart för att ta revansch för den nesliga förlusten i första mötet.

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SVT PLAY!<<<

Mikko Riipinen, tränare för Norrköping. Hur är känslan i truppen nu när det äntligen är dags för match igen?
– Det är en bra känsla i gruppen. Många är ivriga på att spela match igen, vilket är väldigt positivt. Vi måste se till att hålla koncentrationen även när vi har mycket energi och vilja att spela. Vi måste ha båda för att det är ett väldigt bra lag som kommer till Stadium Arena.

Vad har ni lagt betoning på under det här två veckor långa speluppehållet?
– Först och främst har vi kollat hur kropparna mår och testat konditionen för att se att vi är i fas. Dessa två veckor har vi haft två delar vi fokuserat på. Den ena delen lagt på individuell utveckling den andra delen så har vi gjort en del taktiska förändringar i såväl anfall som försvar. Vissa saker har vi justerat och försökt finslipa också såklart.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping har samtliga spelare tillgängliga i kväll.

Jämtland reser till Norrköping med tio spelare. Jaan Puidet spelar inte på grund av skada.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget