Fotograf: Maxim Thoré / Bildbyrån

Inför: BC Luleå-Djurgården Basket

Blir det tredje gången gillt för Djurgården Basket? Eller är BC Luleå ännu en gång ett nummer för stort? Här är senaste nytt inför fredagkvällens match!

🏀 BC LULEÅ 🆚 DJURGÅRDEN BASKET 🏀
📺 SBL Play
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 6 december, kl 19:04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

BC Luleå och Djurgården Basket har hunnit mötas två gånger hittills under säsongen. Först i Brännkyrkahallen då Luleålaget vann en jämn historia med 92-84. Och sedan en utklassningsseger på hemmaplan med 111-75.

När lagen möts för tredje gången den här säsongen förväntar sig dock BC Luleå en helt annan match än senast. Mycket med tanke på nyförvärven i form av landslagsguarden Charles Barton Jr och amerikanske forwarden Jeremiah Ingram.
– Oj, det kommer att bli en helt annan match. De har fått in nya killar som Challe Barton och Jeremiah Ingram. Det kommer att bli en helt annan match än senast när vi vann ganska enkelt, säger Luleås Daniel Eliasson.

Vad har ni lärt er om dem av de tidigare mötena?
– Djurgården är ett stort lag. De är väldigt stora men har ändå fått in en ny pointguard som gör att trycket minskar på Derrick Wilson. Det kommer att bli tufft.

BC Luleå kommer från fem raka segrar i SBL. De två senaste har varit riktiga nagelbitare där Luleålaget blandat och gett spelmässigt. Under fredagen hoppas man framför allt kunna få rätsida på returtagningen.
– Det är väl returtagningen. Vi har strugglat lite under korgarna och motståndarna har tagit lite för många offensiva returer. Vi vill putsa bort det och vinna returerna, säger Eliasson.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå verkar kunna ställa upp med bästa möjliga manskap.

Brandon Barton är ett osäkert kort för Djurgården. Däremot är Kristoffer Gafor som missat senaste veckorna på grund av skada tillbaka i spel.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Djurgårdens hemsida inför matchen

Dela inlägget