Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 48

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Brandon Rozzell, BC Luleå (4)
Kvar sedan förra veckan. Gjorde kanske inte sin totalt sätt bästa insats för säsongen mot Jämtland, men 30-årige Rozzell landade ändå på 32 poäng och klev fram när det behövdes som mest, bland annat en trepoängare i sista sekunden som tog matchen till förlängning.

 
G: Marcus Tyus, Borås Basket (2)
Fenomenal match av 25-årige Tuys när hans Borås slog Wetterbygden i fredags. Tyus inte bara sköt i 32 poäng med hög procent, utan bokfördes dessutom för hela elva returer och sex assists – 46 i effektivitet!

 
F: Anton Saks, Norrköping Dolphins (1)
30-årige Saks är en mycket viktig pjäs i årets Norrköping Dolphins. Visade vägen till seger i fredags mot Nässjö med en fin “dubbel-dubbel”: 16 poäng och hela 17 returer (säsongens näst högsta notering).

 
F: Justin Gordon, Jämtland Basket (2)
Kvar sedan förra veckan. Det råder ingen tvekam om att 25-årige Gordon är en stor injektion i Jämtland Basket. I sin andra och tredje match för sin nya klubb blev det två nya mycket fina insatser, med bland annat 28 poäng (på 24 minuter) mot Djurgården och 24 poäng plus nio returer i fredags mot Luleå.

 
C: Rodney Williams, Umeå BSKT (2)
26-årige Williams gjorde sin kanske bästa insats i Umeå-linnet i lördags när Södertälje kom på besök. Williams inte bara satte 24 poäng utan slet även ner tolv returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget