Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Södertälje Kings

En match återstår i SBL den här veckan. Under lördagseftermiddagen får Umeå BSKT besök av Södertälje Kings. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 16:04!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 SÖDERTÄLJE KINGS 🏀
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Lördag 23 november, kl 16.04
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

De regerande mästarna Södertälje Kings börjar sakta men säkert hitta formen. Inför dagens match har laget tre raka segrar där man i tur och ordning avfärdat Norrköping, Köping och Djurgården – samtliga på bortaplan. Återstår att se ifall fjärde raka segern kommer idag.

Klart är i alla fall att när Södertälje och Umeå drabbade samman i Täljehallen tidigare under säsongen så vann Södertälje endast med 84-83 så ingen tvekan om att Umeå har kapacitet att rå på det tippade topplaget.
– Södertälje, med deras rutin, tuffhet och lagstruktur, är alltid en tuff uppgift, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK.se.

Umeå har så här långt in på säsongen vunnit två matcher och förlorat åtta. De bägge segrarna har kommit hemma i Umeå Energi Arena. Senast mot Borås föll Umeå efter en stark genomförd match med 92-81.

Noterbart i övrigt är att forwarden Andrew Smith idag spelar sin sista match för Södertälje Kings – i alla fall för den här gången.

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå kan ställa upp med samma lag som senast, vilket betyder ordinarie manskap.

Södertälje ser också ut att kunna mönstra bästa möjliga lag, exklusive skadade Dino Pita.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget