Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket-Norrköping Dolphins

Med urladdningen senast i ryggen så reser Norrköping Dolphins under fredagskvällen söderut för match mot Nässjö Basket. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS 🏀
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Fredag 22 november, kl 19.20 (OBS: Matchen framflyttad en kvart)
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins kommer med två raka vinster i bagaget och med tanke på urladdningen senast mot Wetterbygden Stars så känns Norrköping ännu rakare i ryggen, och man kan med tillförsikt ta sig an svårspelade Nässjö Basket nere i Sporthallen.

Norrköpings tränare Mikko Riipinen har ingen på skadelistan och kommer att åka ner med tolv spelsugna och laddade spelare i eftermiddag. Nässjö-tränaren Jocce Källman har haft en riktigt tung inledning med sitt Nässjö i säsongens SBL även om många matcher har varit ruggigt jämna. Guarden Nicholas Russel är playmakern som också kan göra poäng, snitt 23,9, medan alltid pålitlige centern Dartaye Ruffin är stabil under korgarna och sedan tre matcher tillbaka är även Norrköpingssonen Felix Terins tillbaka i spel.

Mikko Riipinen. Vad har ni gjort för att landa och ladda om inför dagens möte med Nässjö Basket?
– Vi har noga utvärderat vad vi ska använda dagarna mellan matcherna till. Vi har tagit hand om våra kroppar men har samtidigt skiftat fokus till matchen mot Nässjö ganska omgående. Vi tog med oss dom sakerna vi gjorde bra senast. Vi har jobbat på en del taktiska saker inför nästa match samt tränat på som vanligt.

Vad vill du se idag som du saknade i tisdagsmatchen?
– Det finns alltid saker man vill förbättra men med kort tid mellan matcherna är det vissa detaljer i försvarsspelet vi behöver förbättra till nästa match. Sen är det också så att man får anpassa vad vi ska slipa på efter motståndare. Det är olika saker vi behöver jobba på beroende vem vi möter. Vi tar självklart med oss mycket bra från matchen men ser alltid till vad vi kan göra bättre också.

Jocce Källman:
– Viktigt för oss idag bli att ha kontroll på matchen, inte låta Norrköping springa i enkla poäng. Detta är något vi studerat mycket video på och framförallt har vi lagt fokus på det i veckan under träningarna med tanke på att Jämtland fick springa alldeles för enkelt mot oss senast här hemma.
– Vi har lite skador som stör rytmen i vår rotation vilket påverkat veckans träningar men de spelare som kommer till spel kommer definitivt vara väldigt hungriga att ta vår första hemmaseger idag vilket är på tiden nu.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö har lite småskador på vissa spelare, men bör kunna mönstra bästa möjliga lag.

Norrköping kan ställa upp med ordinarie manskap.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget