Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-Djurgården Basket

Veckans måndagsmatch i SBL hämtar vi från Östersund där Jämtland Basket får besök av Djurgården Basket. Matchen köper du och ser på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 DJURGÅRDEN BASKET 🏀
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Måndag 18 november, kl 19.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

Jämtland Basket, ungefär som Djurgården, har fått ta sig igenom en hel del bestyr med byten av spelare och skador så inget av lagen har väl rosat marknaden med särskilt stabilt spel kan vi väl konstatera. Djurgården ligger i för att få Charles Barton Jr. och Jeremiah Ingram (Södertälje), samt kanske även Elias Desport på sikt, spelklara. I nuläget verkar det bara vara Charles Barton Jr. som är spelklar men det ger förstås Djurgården en ordentligt lyft ändå. Charles har tränat med laget under hösten så han är säkerligen bekväm med hur de spelar.

Djurgården har efter segern mot just Jämtland i första omgången endast mäktat med att vinna en match och är 1 av 9 i sina sista matcher samt har fem förluster i rad. Att få in Charles Barton Jr. är naturligtvis en injektion DIF behöver och vi måste vara alerta på att de kommer in med mycket energi och geist.

För Jämtland handlar det om att försöka ”såga av” Djurgården och skapa en lucka bakåt så att vi kan fokusera på att titta framåt utan att känna flåset i nacken. Djurgården är 2-8 i V/F och skulle man tappa mot Jämtland idag så är det förstås ett ordentligt glapp upp till Jämtland att ta ikapp i närtid.

Första matchen mellan lagen avgjordes med 108-102 till Djurgårdens fördel. Med Thomas Massamba och Justin Gordon in i laget så kommer Jämtland inte att släppa in 108 poäng även om vi springer mycket och avslutar snabbt. Vårt lags försvar har per automatik blivit bättre när vi fått in två defensiva spelare.

Djurgården kan göra poäng om man tillåter dem springa men ligger endast strax över 80 poäng i sina sista nio matcher.

Varför kan jag inte svara på, men nu får vi se om Djurgården passar Jämtland illa eller om första matchen var en engångsföreteelse och att vi kan få stopp på deras offensiv. Lite roligt är det ju ändå att se hur vissa lag helt enkelt passar andra sämre och jag tänker då förstås på Borås, som uppenbarligen har svårt för Köping och Wetterbygden som antagligen inte alls gillar BC Luleå.

Jämtland behöver en seger men det gör Djurgården också, så det kan bli en riktigt holmgång idag.

Text: Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland har frågetecken för Jaan Puidet som stod över matchen i fredags mot Nässjö. I övrigt är alla spelare redo.

Djurgården reser till Östersund med tio spelare där Charles Barton Jr som sagt gör debut. Yannick Anzuluni spelar inte och kommer så inte göra mer den här säsongen.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Djurgårdens hemsida inför matchen

 

VAD ÄR MÅNDAGSMATCHEN?
16 måndagar under säsongen med start i början på oktober är vikta åt svensk ligabasket och SBL Herr! Då kommer vi tillsammans med produktionsbolaget Sportsground att krydda ett antal SBL-matcher lite extra.

Det kommer bland annat finnas både kommentator och expertkommentator under varje match. Dessutom kommer det vara intervjuer inför, under och efter varje match, mer detaljerad statistisk och längre uppsnack är även det några av sakerna vi kommer fokusera på under säsongen.

I kvällens match från Östersunds Sporthall är Jonte Karlsson kommentator. Se till att surfa in på SBLPlay.se och köp matchen – sändningen startar klockan 18.55 och kan ses här!

Här är alla kommande måndagsmatcher:
Måndag 2019-11-18 19:04 Jämtland Basket – Djurgården Basket
Måndag 2019-12-09 19:04 BC Luleå – Norrköping Dolphins (*sänds på SVT Play)
Måndag 2019-12-16 19:04 BC Luleå – Södertälje Kings (*sänds på SVT Play)
Måndag 2019-12-30 19:04 Borås Basket – Södertälje Kings (*sänds på SVT Play)
Måndag 2020-01-06 19:04 Södertälje Kings – Köping Stars
Måndag 2020-01-13 19:04 Norrköping Dolphins – Jämtland Basket
Måndag 2020-01-27 19:04 Jämtland Basket – Köping Stars
Måndag 2020-02-03 18:34 Umeå BSKT – Jämtland Basket
Måndag 2020-02-10 19:04 Södertälje Kings – Djurgården Basket
Måndag 2020-03-02 19:04 Djurgården Basket – BC Luleå
Måndag 2020-03-09 19:04 BC Luleå – Borås Basket
Måndag 2020-03-16 19:04 Norrköping Dolphins – Södertälje Kings

Fotnot: Programmet är preliminärt och matcher kan komma att ändras.

Dela inlägget