Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Södertälje Kings

Det har blivit dags för säsongens första möte mellan antagonisterna Norrköping Dolphins-Södertälje Kings. Matchen köper du och ser på SBLPlay.se – uppkast fredagkväll klockan 19.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 SÖDERTÄLJE KINGS 🏀
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Fredag 8 november, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins gjorde åter en bra prestation i måndags mot delade ligaledaren Köping Stars men åter blev det förlust av olika orsaker. Norrköping har under många perioder i säsongens SBL levererat en effektiv basket som även varit rolig och underhållande att titta på, men det har oftast inte räckt hela vägen.

Det har stundtals i många matcher varit minuter i tredje och fjärde perioderna där laget inte fått upp sin lägstanivå tillräckligt för att matcha upp sina motståndare. Till kvällens match har Norrköping-tränaren Mikko Riipinen åter fullt lag efter att några spelare varit sjuka eller skadade så nu är samtliga redo för, och ser alla fram emot, mötet med de regerande svenska mästarna.

Regerande mästarna Södertälje Kings kommer från en vinst i FIBA Europe Cup mot bulgariska BC Balkan i tisdags och verkar ha hittat den modell som tränare Ludde Degernäs vill spela efter. Södertälje har i inledningen av SBL blandat och gett med tre vinster och tre förluster på de sex första matcherna i en haltande tabell. Man har ett namnkunnigt lag med spelare som kan användas på flera olika positioner och man visade i tisdags att man är på god väg att hitta formen.

Så här säger Mikko Riipinen inför kvällens match.

Vad tar ni med er till mötet med de regerande svenska mästarna från den, i många delar, väl genomförda matchen mot Köping i måndags?
– Vi tar med oss att vi kan spela med många spelare. Att vi är duktiga när tempot är högt och vi håller oss till matchplanen. Vi ska också försöka ta lärdom av att vi behöver klara av att hålla kvaliteten i allt vi gör under hela matchen. Det räcker inte med tre kvartar. Vi måste klara av att hålla koncentrationen uppe varenda minut under matchen.

Vad kommer att bli viktigast för ni ska gå segrande ur den här tuffa matchen?
– Vi behöver komma ut väldigt aggressivt och vara redo att möta ett fysiskt lag. Vi måste skapa så många bra skott som möjligt för oss själva och försöka ta bort deras största hot så gott det går. Vi behöver återigen få hela matchen att spelas i ett högt tempo med många possessions. Vi hoppas att vi kan få ett starkt stöd från läktaren som kan hjälpa oss under matchen.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kan ställa upp med bästa möjliga manskap.

Södertälje saknar fortsatt skadade Dino Pita.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget