Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Rumänska Cluj först ut för Södertälje

Efter utträdet ur Champions League och några veckors uppehåll från internationellt spel inleder Södertälje Kings FIBA Europe Cup mot rumänska Cluj-Napoca i Täljehallen i kväll.

I mellantiden har den svenska SBL-säsongen också satt igång för Södertälje Kings, som hittills har vunnit två matcher och förlorat två. Matchen mot Jämtland i lördags slutade med förlust 85-98, dessutom skadade Dino Pita foten och fick avbryta matchen.
– Det är en stukning, så det är ett stort frågetecken inför matchen på tisdag. Men hur länge det tar, det vet man aldrig, det kan ta en till tre veckor. Tråkigt, speciellt för grabbens skull som ser fram emot att spela, jag lider med honom. Vi presterade inte det vi skulle där ute på banan och både coacher och spelare skulle gjort det bättre. Sen måste vi också gratulera Jämtland, de hade bra kontroll större delen av matchen. Men jag ser också fram emot matchen nu i kväll, säger Södertälje-tränaren Ludde Degernäs.

HÄR KAN DU FÖLJA MATCHEN POÄNG-FÖR-POÄNG

I FIBA Europe Cup besegrade rumänska Cluj motståndaren KB Rahoveci (Kosovo) i båda matcherna i kvalificeringsrundan och tog sig vidare till grundseriespelet där Södertälje väntar. Truppen består av en internationell blandning av spelare, däribland landslagsspelare. Ett tungt namn är den kroatiske centern Darko Planinic, som representerade sitt land i OS i Rio 2016.
– Det är ett bra lag som kommer till Täljehallen, med landslagsspelare från Kroatien i Planinic, lettiska landslagsspelare, han (Artis) Ate och amerikanska spelare som har spelat på en hög nivå ute i Europa. Nånting som är intressant är att de har tagit in en rådgivare som hjälper till i coachstaben – Dule Vujosevic – en, vad ska man säga, legendcoach som har coachat bland annat Partizan. Det ska bli intressant, de spelar väldigt strukturerat och typisk europeisk basket. Det kommer bli en kul utmaning där man kommer få se hur man står sig mot ett sånt bra motstånd, fortsätter Degernäs, som är tacksam att få fortsätta matchas internationellt:
– Man måste tycka om såna här situationer: stolt och glad att klubben verkligen ger oss möjligheten att spela i europaspelet betyder väldigt mycket. Nu är det upp till oss att prestera och ta vara på chansen. Det är tre bra lag som vi har i gruppen: (BC) Balkan känner vi sen tidigare, de har ju spetsat truppen med två nya spelare sen vi mötte dem sist, med en amerikan bland annat som spelade i EuroCup. Sen har vi Cluj och Enisey (Krasnoyarsk) i gruppen som bland annat slog Euroleague-mästarna CSKA Moskva för två veckor sen.

Förutom Pita ska truppen vara intakt enligt Degernäs, som också berättar att en kommande förstärkning verkar vara nära förestående:
– Resten av truppen ska vara tillgänglig på matchen på tisdag och sen försöker vi fortfarande se om vi kan addera en ny spelare. Klubben har gjort ett bra jobb och jag hoppas att vi kan presentera en spelare här närmaste tiden.

LÄS MER: Så spelar Södertälje Kings i FIBA Europe Cup

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Dela inlägget