Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-Norrköping Dolphins

Räkna med ett hungrigt Jämtland Basket i kväll när Norrköping Dolphins kommer på besök. Efter tre raka förluster är Jämtland på jakt efter första segern. Se matchen på SBL Play – uppkast klockan 20.04!

🔥 Jämtland Basket – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Fredag 11 oktober, kl 20.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

Tre spelade matcher och tre förluster. Säsongen är lång, MEN…… Jämtland har haft ett par tuffa veckor efter det som kändes som starten på en mini-svacka i mötet mot Djurgården. Förlust mot ett stekhett Djurgården, skadan på Tavrion Dawson och sen kallduschen mot Nässjö där vi tappade ledningen i slutsekunderna och gav bort en välbehövlig seger. Nu kan vi dock inte acceptera några ursäkter längre.

Jag räknar fortfarande inte Djurgården som en ”förlust” utan till tillskriva dem vinsten. De spelade helt enkelt i trans. I mötet mellan Djurgården och BC Luleå för några dagar sedan blev man förstås lite bitter när man såg skyttet på Wilson och Alberts i Djurgården. De hade liknande lägen mot oss (och ännu svårare) men då gick de minsann i.

Men som sagt, efter Djurgårdsmatchen har det varit en nedåtgående spiral för Jämtland fram tills de sista tio minuterna av matchen mot BC Luleå. Under dessa sista tio minuterna infann sig aggressiviteten, viljan, självförtroendet samt desperationen. Allt det jag såg under dessa minuter skulle jag personligen betala för att se om jag var en åskådare.

Dags att ge våra fans lite valuta för sina pengar och bjuda på 40 sådana minuter nu på fredag?

Norrköping har 2-1 i matcher efter seger mot Umeå och Nässjö samt en förlust mot Wetterbygden. I skrivande stund verkar det som om Norrköping valt att släppa en av sina importer Kareem Canty. Det försvagar förstås truppen på kort sikt, men det är helt säkert ett väl förankrat beslut. Det innebär förstås att Jämtland är stora favoriter inför drabbningen oavsett läget i tabellen.

Text: Torbjörn Gehrke, tränare Jämtland Basket

Norrköping Dolphins kommer till spel mot Jämtland Basket efter en mycket viktig och inspirerande seger mot Nässjö Basket. Man har haft en bra vecka för återhämtning, rehab och lagträning där man kunnat förbereda sig på ett föredömligt sätt.

Samtliga spelare har fått chansen att se om eventuella skavanker men är i övrigt friska och spelsugna. Klubben har även hunnit tacka av en spelare som inte riktigt levt upp till förväntningarna i Kareem Canty, som redan är tillbaka i USA. Jämtland Basket har hunnit med tre matcher, varav två hemma, och man har förlorat samtliga mycket knappt så coach Torbjörn Gehrke vill garanterat ha seger, speciellt på hemmaplan.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Vad tar ni med er till Östersund efter den uppfriskande lag- och arbetssegern mot Nässjö i lördags?
– Vi fick ett kvitto på att det lönar sig att fortsätta jobba på det vi bestämt innan matchen. Matcher visar också att vi under väldigt kort tid kan göra många poäng. Det är också ett mentalt plus att vi klarade av att vända matchen och spela bra i förlängningarna. Vi blev ännu starkare som grupp.

Hur har ni tagit er igenom veckan och hur ser gruppen ut inför Norrlandstrippen?
– Vi har fortsatt lagt det mesta fokuset på oss och vår utveckling men även kollat lite på Jämtland. Det är en helt annan motståndare vi möter på fredag än den vi mötte senast när det kommer till spelsätt. Vi kommer behöva justera spelet lite då vi saknar en spelare som snittar många minuter. Nu får ännu fler unga spelare chansen och vi har en bred trupp för just dessa tillfällen. Gruppen känns väldigt taggade inför en så tuff och rolig bortamatch som är framför oss.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Norrköping kommer till spel med ordinarie manskap. Notera att amerikanen Kareem Canty lämnat i veckan.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget