Fotograf: Simon Hastegård / Bildbyrån

Norrköping bryter med amerikanske stjärnan

Norrköping Dolphins väljer att bryta kontraktet med guarden Kareem Canty, 26.
– Det är en samlad bild av allting som gjort att vi kommit fram till det beslutet, säger tränaren Mikko Riipinen.

Efter att Norrköping Dolphins har synat den amerikanske guarden i snart två månader väljer föreningen att gå vidare utan Kareem Canty. Tränare Mikko Riipinen beskriver beslutet som tufft men ändå självklart.
– Jag är väldigt trygg i beslutet. Det är ingen incident som ligger till grund utan en samlad bild av allting som gjort att vi kommit fram till det beslutet. Det inkluderar både basket och socialt, säger Riipinen.

I kontraktet fanns en klausul som innebar att Norrköping Dolphins fick bryta samarbetet inom 60 dagar från påskriftens datum.
– Det var helt klart värt chansningen. Som jag sa är beslutet taget på helheten och han är inte personen som kan hjälpa oss på det sättet vi vill. Jag hoppas han hittar en klubb och situation som passar honom.

Förutom förberedelser inför Jämtland borta på fredag är nu arbetet inlett med att hitta en ersättare.
– Det behöver inte vara en amerikan för sakens skull men den marknaden, med kreativa guards, är större där borta än här i Europa. Vi letar en kvalitetsspelare och kommer inte ta in en bara för att. Spelaren ska tillföra något och arbetet inleds omgående. Processen är redan långt gången, menar Mikko Riipinen.

Kareem Canty spelade tre matcher i SBL där han noterades för 15,7 poäng, 4,0 assist och 2,7 returer.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget