Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-BC Luleå

Under fredagen får BC Luleå chans till revansch från vårens kvartsfinaler. Och vägen till seger mot Jämtland Basket ska komma genom det fysiska spelet. Matchen du ser direkt på SBL Play – uppkast klockan 20.04!

🔥 Jämtland Basket – BC Luleå 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 SBL (H), Omgång 3
📆 Fredag 4 oktober, kl 20.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

BC Luleå befinner sig just nu på en roadtrip genom Sverige. I tisdags mötte man Nässjö Basket i Småland och kunde vinna med siffrorna 83-77. Och under fredagen fortsätter bortaresan med ett tufft möte med Jämtland Basket.
– Det var väl inget skönspel men ändå skönt att vi kunde vinna. Nässjö är ett svårt ställe att spela på med en liten och trång hall. Nässjö gjorde det bra också och helhetsbilden är väl att man får vara nöjd att komma därifrån med en vinst, säger Axel Nordström.

Senast BC Luleå mötte Jämtland Basket var i våras. Då blev Luleålaget utslaget efter en avgörande match i Luleå Energi Arena.

Nu får man chans till revansch – och då tror nyförvärvet Axel Nordström att segern ska komma genom fysiskt spel.
– Det blir återigen en tuff bortamatch. Jämtland har startat säsongen med två tunga förluster och kommer att komma otroligt aggressivt mot oss. Speciellt här hemma i Östersund för dem. Jag tror att det blir en tuff match och det lag som kommer ut med mest energi tror jag kommer ta kommandot, säger Nordström.

Hur mycket har ni hunnit scouta Jämtland?
– Vi har haft lite scouting och tittat på video. Jämtland är ett lag som spelar ganska fritt och är ganska lika oss även om vi är lite mer strukturerade. De gillar att springa med bollen, spelar fritt och hittar den öppna spelaren. Jag tror att matchen kommer handla väldigt mycket om energi och tuffhet. Mycket mer än vad det kommer att handla om X eller O på tavlan”.

Axel Nordström menar att BC Luleå och Jämtland Basket är två lag som spelar ganska snarlikt. Men att det förstnämnda gänget har ett övertag vad gäller fysik.
– Vi måste komma ut ordentligt redo och fokuserade och verkligen sätta tonen i det fysiska. På pappret tycker jag att vi har övertag i det fysiska spelet mot dem. Kan vi utnyttja det, ta hand om returtagningen och springa bra så känner jag mig ändå ganska trygg, säger han.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtlands nyförvärv Toomas Raadik väntas göra debut ikväll.

Luleå kommer till spel utan Pelle Larsson (studier), Brice Massamba (skadad) och William Eriksson-Hansson.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget