Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Wetterbygden Stars-Norrköping Dolphins

Det väntar hemmapremiär för Wetterbygden Stars under tisdagskvällen när Norrköping Dolphins kommer på besök. Matchen ser du direkt på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🔥 Wetterbygden Stars – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 SBL (H), Omgång 2
📆 Tisdag 1 oktober, kl 19.04
🌍 Huskvarna Sporthall, Jönköping
💻 Livestatistik

Efter Norrköping Dolphins förlust i Svenska Cupen mot Wetterbygden Stars nere i Huskvarna för en vecka sedan, är det så dags för ett nytt möte men nu handlar det om SBL.

Båda lagen har ju spelat varsin match med varierande utgång där Norrköping hemma lyckades nöta ner Umeå BSKT medan Wetterbygden hade den tuffa uppgiften att börja uppe i Luleå mot den kanske tyngsta guldfavoriten till SM-guldet, BC Luleå.

Hemmalaget satte an tonen direkt och matchen var, i princip, avgjord före halvtidsvilan och Wetterbygden fick sig en rejäl käftsmäll och är garanterat taggade och sugna att åter visa vilka som är kungar i Huskvarna Sporthall.

Mötet förra söndagen är sedan länge glömt och Norrköping Dolphins vill givetvis visa upp lite av det spel man levererade och bjöd publiken på i fredags mot Umeå BSKT.

Norrköpings tränare Mikko Riipinen tar med sig tolv hungriga spelare mot sydväst på tisdag eftermiddag.

Vad tar ni med er från matchen i fredags?
– Vi vill hålla upp intensiteten som var hög senast och vi vill ta med snabba spelet upp och ned över banan. Vi har många som kan göra poäng och ta rätt beslut så det ska vi utnyttja. Vi vill även ta med vissa delar av det försvarsspel som vi gjorde bra i förra matchen.

Motivationen borde vara på topp men hur har ni gjort för att ladda om?
– Vi har direkt efter Umeå-matchen lagt all fokus på Wetterbygden och deras spel men vi har givetvis gått igenom vårt spel och så får vi se hur vi kommer att leva upp till förväntningarna. Det är ny match mot samma motstånd och i samma hall så här tätt inpå och det finns hel del som vi bör göra bättre ikväll. Vi har många unga spelare som vill så det värker och alla är grymt taggade.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Wetterbygden ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Norrköping kan mönstra ordinarie manskap.

LÄS MER: 📒
Wetterbygdens hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget