Fotograf: Montage (Bildbyrån)

EXTRA: SVT visar SBL 2019/2020

Med endast två dagar kvar till premiären i SBL Herr så kan vi nu meddela att det kommer bli mycket svensk basket på TV i höst. Nu är det nämligen klart att SVT kommer sända minst 50 matcher från SBL Herr och SBL Dam den kommande säsongen.

Måndag 23 september är en stor dag för ligabasketen i Sverige då nästa kapitel i SBL:s historia skrivs. Idag kan vi äntligen meddela att ett stort antal matcher från SBL Herr kommer visas på SVT:s plattformar i höst och vinter.
– Vi är riktigt glada att SVT vill sända herrligamatcher och ser fram emot ett framgångsrikt och långsiktigt samarbete. SBL Herr kommer bli mer spännande än på många år. Det är en liga där kvalitén har höjts de senaste åren. Vi märker också att publikintresset ökar, och vi märker att väldigt många tittar på rörlig bild från SBL Herr. Då passar samarbetet med SVT alldeles utmärkt för oss, så ännu fler får tillgång till svensk herrelitbasket, säger Sören Westin som är ordförande i SBL Herr.

Första matchen ut i SVT:s stora satsning på svensk elitbasket är premiären på onsdag i Kungl. Tennishallen där SBL-nykomlingen Djurgården Basket tar emot Jämtland Basket, inför förhoppningsvis 5 000 åskådare och en fullsatt hall.
– Intresset för basket har ökat i Sverige de senaste åren, inte minst bland unga, så därför är jag glad att vi nu rejält växlar upp vår satsning på svensk basket, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT i ett pressmeddelande.

Tidigare har SVT sänt mästerskap och kvalmatcher med det svenska damlandslaget och nu fortsätter basketsatsningen med säsongens bästa matcher från Sveriges två toppligor. Minst en toppmatch från antingen herr- eller damligan under grundserien och slutspelet, samt hela SM-finalserien i båda ligorna kommer att kunna ses i SVT Play.
– SVT Play är en naturlig och uppskattad plats för publiken när det gäller livesändningar från mästerskap och serier, det såg vi inte minst under fotbolls-VM 2018 då SVT satte svenskt rekord i streaming, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT.

Inledande sändningar på SVT Play:
Ons 25 september 19:04: Djurgården Basket – Jämtland Basket
Fre 11 oktober 19:04: Södertälje Kings – Umeå BSKT
Tis 15 oktober 19:04: Norrköping Dolphins – BC Luleå
Ons 16 oktober 19:04: Borås Basket – Jämtland Basket
Fre 25 oktober 19:04: Borås Basket – Norrköping Dolphins
Fre 1 november 19:04: BC Luleå – Djurgården Basket
Tis 5 november 19:04: Umeå BSKT – BC Luleå
Fre 15 november 19:04: Nässjö Basket – Jämtland Basket
Fre 22 november 19:04: BC Luleå – Jämtland Basket
Sön 1 december 16:04: Södertälje Kings – Djurgården Basket
Fre 6 december 19:04: Norrköping Dolphins – Jämtland Basket
Mån 9 december 19:04: BC Luleå – Norrköping Dolphins
Mån 16 december 19:04: BC Luleå – Södertälje Kings
Fre 27 december 19:04: Södertälje Kings – Norrköping Dolphins

Fler matcher tillkommer

Dela inlägget