Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Ytterligare en amerikan klar för Umeå

Umeå BSKT plockar in en ny, mycket atletisk, amerikan med namnet Rodney Williams. Forwarden född år 1993, kommer senast från spel i Frankrike med laget GET Vosges. Williams har varit av intresse för Umeå under en längre tid.

Innan Rodney Williams påbörjade sin proffskarriär spelade han fyra år i NCAA division 1. Under sitt sista år snittade han 15.6 poäng per match tillsammans med 6.8 returer. Säsongen Williams kommer från nu, i Frankrikes tredjeliga, gjorde han drygt 14 poäng per match samt åtta returer.

Den 201 centimeter långe forwarden är glad över att äntligen få representera Umeå BSKT efter mycket prat med Umeås tränare Jesper Gustavsson. Gustavsson är även han mycket nöjd över att äntligen få in Williams i Umeås trupp. Med sin stora atletiska förmåga kan Williams hjälpa laget på flera olika sätt.
– Rodney har jag haft på radarn i några år och är en väldigt dynamisk och atletisk basketspelare som kommer ge oss en ny dimension i både offensiven och defensiven som vi hittills saknat, säger Gustavsson.

Text: Fredrik Stolt / Emma Järvholm (Umeå BSKT)

Dela inlägget