Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Nya Norrköping på rätt väg

Sista träningsmatchen inför SBL-säsongen 2019/2020 och Svenska Cupen spelades för Norrköping Dolphins hemma i Stadium Arena under onsdagskvällen – för motståndet stod Nässjö Basket.

Båda tränarna Mikko Riipinen och Jocce Källman sökte svar på var nånstans lagen står, så här dryga två veckor, innan ligastart.

Det blir Norrköping Dolphins som inleder starkast men så bjuder man in Nässjö i matchen som tillåts ta tre offensiva returer i samma anfall följt av en turnover, men hemmalaget kommer snabbt tillbaka och skaffar sig en sexpoängsledning. Norrköping för matchen men så drar Nässjö i två snabba treor till 25-24 som blir periodresultatet.

Nässjö kommer ut hårt i andra perioden och är snart förbi, men Norrköping vill tävla och det är 32-32 efter fem minuter, hemmalagets tränare Mikko Riipinen tar timeout för att nöta in detaljer. Båda lagen krigar ärligt därute och det är inget fel på underhållningen. Efter en seg inledning så steppar nye amerikan Kareem Canty upp, och med sina sex poäng från första tio har Kareem kommit upp i 20 poäng efter halva matchen. Norrköping Dolphins vinner perioden med 23-15 och är nio upp, 48-39, i halvtid.

Hemmalaget imponerar och efter en alley-oop av LaDarien Griffin till 54-43 blir det fart på läktarna och Norrköping fortsätter att leverera och med dryga tredje perioden spelad har man 20 upp, 63 43, och gästernas tränare Jocce Källman kallar timeout. Nässjö tar till sig vad som sägs och sätter snabbt två nya treor men Norrköping vinner ändå den tredje perioden med 25-20, trots mycket slarv i slutminuterna, och har 73-59 inför slutronden.

LÄS MER: Följ hela försäsongen inklusive Svenska Cupen här!

Norrköping öppnar med 5-0 och Nässjö tar en omedelbar timeout. Långa stunder spelar Norrköping riktigt effektivt med snabba bollförflyttningar men de slarvas även i rent övermod. Matchen är tidigt vunnen då man har 24 upp och Mikko Riipinen kan ge speltid till alla sina spelare. Nässjö kan närma sig något men Norrköping vinner matchen med 94-77 efter 21-18 i sista perioden. Hemmalaget gör en bra match över, i stort sett, alla 40 minuterna.
– Vi vill behålla samma fokus när det går riktigt bra därute och måste försöka intensiteten och noggrannheten över hela matchen. Matchen spelas i vårt tempo och vi visar bredd trots att vi kan spela med alla spelare, säger Norrköping-tränare Mikko Riipinen efter matchen.

MATCHFAKTA:
Norrköping Dolphins – Nässjö Basket 94–77

(25–24, 23–15, 25–20, 21–18)

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget