Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Här är Umeås nye amerikan: “Ruggigt intressant”

Med knappt två veckor kvar till ligasäsongen drar igång så har Umeå BSKT gjort klart med en ny amerikan – den 23-årige forwarden Cole Welle, 201 centimeter.

Umeå BSKT fortsätter sitt lagbygge inför stundande SBL-säsong. Senast in i laget är Cole Welle som närmast kommer från Nottingham Hoods i andraligan i Storbritannien – där han spelade 24 matcher och levererade i snitt nästan 18 poäng och tolv returer.
– Cole Welle var tidigare här på vår tryout och var i mina ögon ruggigt intressant. Han har inte värsta bakgrunden, även om brittiska andraligan inte är så dålig ändå. Han är inte här för numren han haft tidigare utan för hur han beter sig. Han snackar bra i försvar och gör allt korrekt på planen, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Cole Welle blir Umeås femte nya importspelare, sedan tidigare har klubben kontrakterat amerikanerna Rashard Odomes och Georgio Milligan. Dessutom finns Callum Lawson (Storbritannien) och Adam Presutti (Italien) i laget.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget