Fotograf: Montage

Bokslut av John Bauer Hotel Cup 2019

Tredje upplagan av Wetterbygden Stars försäsongsturnering John Bauer Hotel Cup är lagd till handlingarna. Här är samtliga resultat på herrsidan.

Wetterbygden Stars fick en riktig kraftmätning under lördagen när man hälsade välkommen till fjolårsfinalisterna, Borås Basket. Efter att Borås inlett starkast så var det sen hemmalaget som successivt lyckades vända tillbaka momentum till sin fördel, ja, faktiskt så pass mycket att man ledde i paus med sex poäng, 42-36. Wetterbygden inledde även andra halvlek starkast (ledning som mest med nio poäng, 47-38) mycket tack vare ett oerhört starkt distansskytte signerat bland annat nyförvärvet, Ty Sabin.

Borås Basket ville inte vara sämre och ett tag regnar det trepoängare i Huskvarna Sporthall, totalt sett en mycket bra basketmatch för att vara så pass tidigt på säsongen. Seger till slut för Borås Basket med 88-75.

Andra matchen för Wetterbygden Stars spelades under söndagen mot ett brandskattat Baerum Basket som förlorat stort i sina tidigare matcher mot Borås Basket och Köping Stars. Roligt att se Wetterbygdens nya, unga spelare ta för sig denna match där bland annat nyförvärvet från RIG Luleå, Wiggo Wiberg, imponerade med 13 poäng och sju returer på lite drygt 15 spelade minuter. Seger till slut med 89-69 efter att coacherna fördelat speltiden broderligt.

Lite iakttagelser från de andra lagen under John Bauer Hotel Cup:

* Gary Blackstone i Köping Stars kommer vara svår för motståndarförsvaren att få bukt på. Snabb, avig (vänsterhänt) och oerhört attackvillig.

* Elvar Fridriksson i Borås Basket är precis så pass bra som förhandsrapporterna skvallrat om. Total koll och ett outstanding passningsspel.

* Stian Mjös i Baerum Basket visade (återigen) vilken otrolig lirare han är genom att skapa oerhörda problem för motståndarna de två matcher han spelade.

Resultat John Bauer Hotel Cup 2019:

Borås Basket – Baerum Basket 91–57
Wetterbygden Stars – Borås Basket 75–88
Baerum Basket – Köping Stars 61–91
Borås Basket – Köping Stars 79–53
Wetterbygden Stars – Baerum Basket 89–69

Fotnot: Köping Stars och Wetterbygden Stars spelade bara två matcher var helt enligt plan.

Text: Wetterbygden Stars

Dela inlägget