Fotograf: Köping Stars

Köping värvar – och förlänger

Köping Stars och Sebastian Lindkvist har kommit överens om ett nytt ettårskontrakt för kommande säsong. Dessutom har Köping kontrakterat talangen Oskar Ekh, uppvuxen i Västerås, som också har skrivit på för ett år.

Sebastian Lindkvist (född 1994, PF/C, 202 cm) spelade förra säsongen i 25 SBL-matcher för Stars. ”Sebbe” kommer från Köping Stars egen ungdomsverksamhet och har fyra raka säsonger i moderklubben bakom sig i Basketettan, Superettan och SBL.
– Jag är redo för ytterligare en säsong i Stars, vilken förhoppningsvis skall bli min och klubben bästa säsong på den här resan som vi gör tillsammans. Årets lagbygge ska bli spännande och jag förväntar mig ett ännu hungrigare Stars än tidigare år och jag skall göra mitt yttersta för att hjälpa klubben och laget till framgång, säger Lindkvist till klubbens hemsida.


Oskar Ekh (född 1999, Shooting Guard, 190 cm) har tre år bakom sig på RIG Mark i Basketettan och spelade förra säsongen i Helsingborg BBK i Superettan. Sista året på RIG Mark snittade Oskar bland annat 17,4 poäng och nästan fyra returer per match. I fjol i Helsingborg snittade han drygt elva poäng per match.
– Jag ser fram emot säsongen jättemycket. Det ska bli otroligt lärorikt och utvecklande att ta klivet upp i SBL. Jag förväntar mig att vi ska vara ett starkt lag som kommer att överraska. Förväntningarna på mig själv är att med hårt arbete slå mig in i roteringen mer och mer. Jag kommer ursprungligen från Västerås Basket därefter har jag gått på RIG Mark under tre år där jag gradvis tog större och större roll, förra säsongen spelade jag för Helsingborg i Superettan, säger Oskar Ekh.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget