Fotograf: Montage

Jämtland värvar mångsidig powerforward

Jämtland Basket presenterade under tisdagen sin nästa pusselbit i kommande säsongs lagbygge – 22-årige amerikanen Tavrion Dawson.

Dawson beskrivs som en rörlig och mångsidig powerforward. Han mäter 203 centimeter och snittade under sitt sista collegeår på California State University Northridge – 16.7 poäng per match. Under sommaren har han spelat i den kanadensiska sommarligan med Saskatchewan Rattlers där han snittade 19,6 poäng.
– Tavrions framträdande roll på college, hans unga ålder i kombination med sitt mogna spel samt flexibilitet att både försvara och spela anfall på flera sätt gjorde att vi vågade fullfölja tänket att ändra på hur vi kommer att leverera våra poäng, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke om dagens nyförvärv.

Jämtland har i dagsläget nio spelare kontrakterade inför den kommande säsongen.

Dela inlägget