Fotograf: Privat

Ny amerikansk forward till Borås

Borås Basket ser ut att gå miste om både Mike Moore och Brian Fitzpatrick. Nu väljer klubben att satsa på DeAndre Davis – en forward som beskrivs som atletisk, hårt arbetande, lättcoachad, trepoängsskjutande och skottblockande.

– Det känns som en bra chans för mig. Och efter att ha tittat på några matcher med Borås känns det som att jag kommer passa perfekt i laget, säger DeAndre Davis.

Hans nya huvudtränare, Henrik Svensson, är inne på samma linje. Svensson beskriver Davis som en blandning av det han fick från Mike Moore och Brian Fitzpatrick den gångna säsongen.
– Jag är nöjd, då DeAndre Davis är väldigt allround i anfall, han ”springer golvet” bra, och så har han en bra motor. Sånt smittar av sig. Dessutom är han flexibel och en bra returtagare, menar Henrik Svensson.

Davis är väl medveten om vad Borås Basket åstadkom förra säsongen och hoppas kunna vara pusselbiten som tar laget över den där sista puckeln.
– Jag vet att Borås gick till finalserien förra säsongen. Förväntningarna som jag kommer till laget med är att vi ska kunna ta hem titeln till Borås och våra fans den här säsongen, säger Davis.

25-årige DeAndre Davis har de senaste två säsongerna spelat för slovakiska Iskra Svit. Den 203 centimeter långe forwarden fick sin skolning vid Alcorn State University i Mississippi, USA.

Davis blir den femte spelaren att skriva på för Borås Basket 2019/2020. Övriga är Marcus Tyus, Simon Gunnarsson, William Gutenius och Filip Hellgren.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget