Fotograf:

Amerikansk guard till Djurgården

Den amerikanske pointguarden Derrick Wilson, 27, är klar för Djurgården Basket. Wilson har spelat collegebasket på Marquette University i högt ansedda Big East som tillhör toppskiktet i den amerikanska collegebasketen.

Derrick Wilson är född i Tyskland och har tyskt och amerikanskt pass. Han är en 185 centimeter atletisk och skicklig spelfördelare, och en poänggörare som värdesätter sitt försvarsspel med stolthet. 27-åringen kommer senast från proffsspel i Danmark (Svendborg) där han bland annat snittade 17 poäng och fem assists per match.
– Efter att ha pratat med coach Charles Barton kände jag att Djurgården Basket är en väldig bra plats för mig för att bli bättre och utvecklas som basketspelare. Mina förhoppningar är att jag och laget kan utvecklas samtidigt som vi vinner matcher och tävlar om mästerskapet, säger 27-åringen.

Charles Barton:
– Derrick Wilson är en komplett spelare som sätter lika stort värde i att spela anfall som försvar. Han är en ledare med stark karaktär och har hög spelintelligens.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget