Fotograf: Maxim Thoré / Bildbyrån

Hansson förlänger med Jämtland

Nu är det klart att guarden Gustav Hansson stannar för en femte säsong i Jämtland Basket.

– Jag ser fram emot att spela en säsong till i Jämtlandslinnet, speciellt framför vår publik i Sporthallen som har varit ett enormt stöd för oss som lag tidigare säsonger, målet med att spela en säsong till i Jämtland Basket är självklart att gå ännu längre i slutspelet än vad vi gjorde i år. Samtidigt som jag även individuellt vill fortsätta ta steg framåt i min utveckling som spelare, säger Gustav Hansson till klubbens hemsida.

Den gångna säsongen snittade 24-åringen 21 minuter och sex poäng per match.
– Det värmer alltid när spelare väljer att inte ”sondera marknaden” efter säsongen utan säger klart och tydligt dagarna efter sista matchen: ”Jag vill gärna spela kvar här”. Gustav kom till Östersund samtidigt som jag (2014), så det finns förstås en trygghet för mig att få behålla Guz. Att få behålla en spelare som inte fattar vad det betyder att spela på 96% procent av max är få förunnat. Gustav har bara två lägen och de är ”allt eller inget”, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.

Dela inlägget