Fotograf:

Amerikansk forward valde Södertälje

Den amerikanske forwarden Jeremiah Ingram, 25, har valt att fortsätta sin proffskarriär i Södertälje Kings.

– Ingram kommer med starka rekommendationer från vår förre assisterande coach Lukas Varga som varit hans headcoach i danska Svendborg. Det känns tryggt då Lukas känner till både klubben SBBK och vad Ludde söker i sina spelare, säger Södertäljes klubbdirektör Robban Andersson.

Jeremiah Ingram spelade collegebasket för Colby och North Carolina Central. För Lukas Vargas Svendborg dominerade den 201 centimeter långe forwarden offensiven. Amerikanen tog flest avslut i laget och snittade 14,7 poäng per match.
– Ingram kommer ge oss en offensiv kraft men jag har även stora förhoppningar på att han visar stort ledarskap, det har han gjort både som kapten i college och under sin tid i Danmark. Han är en spännande spelare som fortfarande utvecklas och jag ska jobba för att han gör samma resa hos oss som Auston Barnes gjort, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs.

Ingram själv säger så här om att spela med Södertälje Kings nästa säsong:
– Jag är väldigt inspirerad över möjligheten att spela för de regerande svenska mästarna och en fantastisk klubb som Södertälje. Jag är redo för uppdraget och kommer jobba hårt för att klubben ska fortsätta vara framgångsrik.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget