Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 17

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans SBL-lag”.

 
G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (9)
Kvar sedan förra veckan. Borås och Hilliard imponerar för tillfället och förra veckan vann man bägge semifinalmatcherna mot Norrköping klart. Den 26-årige amerikanen inledde med 23 poäng och sju assists, och följde upp det med bland annat 21 poäng och tio assists, i matchen i torsdags.

 
G: Teyvon Myers, Jämtland Basket (4)
Kvar sedan förra veckan. 24-årige Myers steppade upp när Jämtland behövde som mest. I fredagens seger blev det bland annat 26 poäng för amerikanen som satte fina 9/11 skott från golvet och samtliga sina straffkast.

 
F: Michael Moore, Borås Basket (7)
Riktigt bra match av 24-årige Moore när Borås körde över Norrköping totalt i torsdags (108-65). Moore sköt då i 22 poäng och hade dessutom åtta returer i protokollet.

 
F: Alexander Lindqvist, Södertälje Kings (3)
Lindqvist har blandat och gett under säsongen och så även i slutspelet. Sina två främsta slutspelsmatcher gjorde 28-åringen förra veckan med bland annat 17 poäng i semifinal tre. Följde sedan upp den insatsen med 15 poäng i fredags.

 
C: Eric Adams, Södertälje Kings (3)
Kvar sedan förra veckan. Efter att, för första gången, fått plats i Veckans lag för två veckor sedan, så är 23-årige Adams med även denna vecka. Gjorde en av sina bästa matcher för säsongen i tisdagens tredje semifinal som Södertälje vann med 86-70. Adams spelade blott 25 minuter, men hann ändå med en fin “dubbel-dubbel”: 14 poäng och 14 returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

HÄR ÄR DE 15 SPELARE SOM VARIT MED FLEST GÅNGER I VECKANS LAG:
1. G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (9)
2. C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (8)
3. F: Michael Moore, Borås Basket (7)
4. G/F: Axel Nordström, Uppsala Basket (7)
5. F: Auston Barnes, Södertälje Kings (6)
6. C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (6)
7. G: Corban Collins, BC Luleå (5)
8. G: Marcus Tyus, Borås Basket (5)
9. G: Aleksa Solevic, Köping Stars (5)
10. G: Teyvon Myers, Jämtland Basket (4)
11. C: RT Guinn, Jämtland Basket (4)
12. G: DeAndre Mathieu, Umeå BSKT (4)
13. C: Evariste Shonganya, Jämtland Basket (4)
14. F: Alexander Lindqvist, Södertälje Kings (3)
15. C: Eric Adams, Södertälje Kings (3)

Dela inlägget