Fotograf: Bildbyrån (montage)

Semifinal 1: Borås Basket-Norrköping Dolphins

Den första semifinalen mellan Borås Basket-Norrköping Dolphins står för dörren. Här är senaste nytt inför tisdagkvällens match!

🔥 Borås Basket – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLplay.se
🇸🇪 SBL (H), Semifinal 1:7
📆 Tisdag 9 april, kl 19.04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

Sedan Borås Basket i torsdags avgjort i fjärde kvartsfinalen mot Wetterbygden Stars stod det klart att det blev just Borås som blir motståndare till Norrköping Dolphins, i en semifinalserie som spelas i bäst av sju matcher. Det är alltså först till fyra vinster som gäller och ikväll tisdag ställs lagen mot varandra för första gången, och då i Boråshallen, eftersom Borås skaffade sig hemmaplansfavör i grundseriens elfte timma.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SBLPLAY!

Lagen har mötts fyra gånger i grundserien och då har Borås gått segrande ur dessa matcher vid tre tillfällen efter, bland annat, en kaosartad match i Boråshallen där hemmalaget i mitten av januari kunde avgöra efter förlängning och en ruggigt jämn match i Stadium Arena i början av mars där Borås till slut kunde vinna med två poäng. I de övriga två matcherna vann Borås hemma efter att ha avgjort i de två mittperioderna, medan Norrköping hemma i slutet av november körde över Borås med 38 poäng efter att ha vunnit samtliga fyra perioder. Hemma i Boråshallen är Borås Basket erkänt starka, men historiskt sett brukar det bjudas på riktigt tuffa och jämna matcher därnere och det finns väl ingenting som skulle kunna tyda på att det inte skulle bli likadant den här gången.

Under säsongen 2017/2018 möttes lagen även då i semifinal och då kunde Norrköping gå vidare till SM-final efter 4-1 i matcher. Borås tränare Henke Svensson basar över ett riktigt bra lag där man har bra back-up på samtliga positioner med toppar i de amerikanska inslagen i form av Nimrod Hilliard, Michael Moore och Marcus Tyus, men även Brian Fitzpatrick och de inhemska spelarna William Gutenius, Simon Gunnarsson och Fredrik Andersson. När det gäller Norrköping Dolphins har tränare Adnan Chuk gått miste om ännu en spelare då Edvin Stark i en av kvartsfinalerna mot Nässjö blev lagets fjärde spelare som råkade ut för ett benbrott. Förutom Edvin saknas i dagsläget ”endast” Tim Schüberg, men de tillgängliga spelarna har vant sig och vuxit in i sina roller och man kommer väl förberedda till semifinalmötena med Borås Basket.

Så här säger Adnan Chuk inför kvällens match:
– Efter att ha analyserat de senaste tre matcherna mot Nässjö Basket i kvartsfinalserien har vi haft tid för både vila samt förberedelser inför våra kommande möten med Borås Basket. Borås är ett lag som varit väldigt jämna hela säsongen och undvikit skador under en längre period nu. Det är ett välcoachat lag som spelar väldigt mycket utanför trepoängslinjen. De har fem riktigt vassa importer som kompletteras av ytterst kompetenta inhemska spelare. Med tanke på Edvin Starks tråkiga skada har vi använt tiden till att anpassa spelet och hitta nya roller ännu en gång. Vi känner oss väl förberedda och ser fram emot den här perioden med många tuffa matcher.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SBLPLAY!

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
Efter en lång grundserie, som tog sin början i september, och en kvartsfinalserie där Borås Basket slog ut Wetterbygden Stars med 3-1 i matcher, har det nu blivit dags att dra igång semifinalserien mot Norrköping Dolphins. Det är bäst av sju matcher som gäller och den första matchen spelas i Boråshallen på tisdagskvällen.

The Fredder Show, som hela säsongen varit Borås Baskets WebbTV-program inför hemmamatcherna, är framme vid sitt 20:e avsnitt. Nu handlar det givetvis väldigt mycket om Norrköping Dolphins och den semifinalserie vi står inför.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

SÅ SPELAS SEMIFINALEN: ⏰
1:7 Tisdag 9 april, kl 19.04: Borås – Norrköping (Boråshallen)
2:7 Fredag 12 april, kl 19.04: Norrköping – Borås (Stadium Arena)
3:7 Måndag 15 april, kl 19.04: Borås – Norrköping (Boråshallen)
4:7 Torsdag 18 april, kl 19.04: Norrköping – Borås (Stadium Arena)
Ev. 5:7 Måndag 22 april, kl 19.34: Borås – Norrköping (Boråshallen)
Ev. 6:7 Torsdag 25 april, kl 20.04: Norrköping – Borås (Stadium Arena)
Ev. 7:7 Söndag 28 april, kl xx.xx: Borås – Norrköping (Boråshallen)

LÄGET I LAGEN:❓
Borås väntas kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Norrköping saknar Edvin Stark vars säsong tyvärr är över efter den stressfraktur i foten som han åkte på i kvartsfinalen mot Nässjö.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget