Fotograf: Bildbyrån (montage)

Kvartsfinal 2: Umeå BSKT-Södertälje Kings

Södertälje Kings fick en enkel resa i första kvartsfinalen. Ikväll gäller det för Umeå BSKT att studsa tillbaka och ta en nödvändig seger ifall den här kvartsfinalserien ska hållas vid liv. Här är senaste nytt!

🔥 Umeå BSKT – Södertälje Kings 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (H), Kvartsfinal 2:5
📆 Torsdag 28 mars, kl 18.34
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

Efter en dålig start i första kvartsfinalen så halkar Umeå BSKT efter i slutspelsserien mot Södertälje Kings.

Första matchen i kvartsfinalen som spelades i tisdags slutade med förlust på bortaplan, slutresultatet blev 90-73 till Södertälje. Umeå fick inte till spelet i början av matchen och slutade första kvarten med arton poängs underläge, i andra kvarten vann man med två poäng men i tredje kvarten stängde Södertälje matchen.

Ikväll torsdag kommer Umeå att spela på hemmaplan. Med en förlust i ryggen så är det viktigt att ta en vinst i hemma i Umeå Energi Arena, så laget inte måste spela med ryggen mot väggen nere hos Södertälje i kvartsfinal tre. Umeå hoppas att energin från hemmapubliken kommer ge en extra knuff i ryggen.

Även fast Umeå har gjort ett namn för sig själva som ett ”comeback” lag så kommer det vara viktigt för dem att vara med från start mot ett starkt lag som Södertälje. En spelare som höjde sitt spel i förra matchen var skytten Daniel Eliasson som satte fyra trepoängare, Daniel är en viktig pusselbit som måste fortsätta sätta sina skott om Umeå ska ha en chans att ta sig vidare i slutspelet.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)

***
Kvartsfinal nummer två spelas i Umeå, där Södertälje Kings vunit båda de matcher som spelats den här säsongen. En ny vinst ger matchboll, då kvartsfinalspelet avgörs i bäst av fem.

Hemmamatchen blev en enkel triumf, efter chockstarten som gav Kings 31-13 och 51-35 i halvtid. Då hade Kings 9/12 på treorna, ledde returtagningen med 17-11 och hade inte låtit Umeå skjuta ett enda straffkast. Då är det svårt att besegra Kings.

Umeå får ta med sig det faktum att man gjorde de sista sju poängen i första halvlek och att man vann både den andra och den fjärde quartern. Det visar att man i alla fall inte ger upp.

Det senaste mötet i Umeå Enerrgi Arena öppnade Umeå starkt och ledde med 42-30 långt in i den andra quartern. Då gjorde Kings 13-0 och kunde sen gå till halvtidsvila med ledning 48-45. Det var i den matchen Toni Bizaca gjorde 39 poäng.

Nu behöver Umeå få mer än senast från André Nilsson och Josh Greene. De båda hade 10 poäng tillsammans i tisdagens match i Täljehallen.

Södertälje-tränaren Ludwig Degernäs är alltid noga med att poängtera att lagen i SBL är såpass bra att det krävs en 100% inställning, annars riskerar man förlust. Nu är det slutspel och då gäller detta i än högre grad. Södertälje är i egenskap av seriesegrare naturligtvis favorit.

Text: Södertälje Kings

SÅ SPELAS KVARTSFINALSERIEN: ⏰
Tisdag 26 mars, kl 19.04: Södertälje Kings – Umeå BSKT 90–73
Torsdag 28 mars, kl 18.34: Umeå BSKT – Södertälje Kings (Umeå Energi Arena)
Måndag 1 april, kl 19.04: Södertälje Kings – Umeå BSKT (Täljehallen)
Ev. 4:5 Onsdag 3 april, kl 18.34: Umeå BSKT – Södertälje Kings (Umeå Energi Arena)
Ev. 5:5 Lördag 6 april, kl 15.04: Södertälje Kings – Umeå BSKT (Täljehallen)

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Södertälje väntas också komma till spel med ordinarie trupp.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget