Fotograf: Bildbyrån (montage)

Kvartsfinal 1: Borås Basket-Wetterbygden Stars

Under måndagskvällen drar det äntligen igång – slutspelet i SBL! Först ut är kvartsfinalen mellan Borås Basket-Wetterbygden Stars. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Borås Basket – Wetterbygden Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (H), Kvartsfinal 1:5
📆 Måndag 25 mars, kl 19.04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

SM-SLUTSPELET: “Enkelt” motstånd för Wetterbygden Stars i sin första SM-kvartsfinal någonsin!

Det finns säkert dom som undrar om vi fått i oss vår medicin efter att ha sett vår rubrik inför kvartsfinalserien mellan Wetterbygden Stars och Borås Basket. “Enkelt” motstånd är naturligtvis en sanning med en viss modifikation. Att besegra ett lag som fram tills dags dato besegrat Wetterbygden Stars fyra av fyra gånger denna säsong kommer självfallet bli allt annat än enkelt, men det är ju också detta faktum som gör detta till en “enkel” uppgift för Wetterbygden: ut och kör bara, vad finns det att förlora? Skulle det sen ändå inte räcka hela vägen så kommer det ändå i a-l-l-a-s böcker skrivas i termerna om “vad var det vi sa” apropå all den expertis som tippat 3-0 i matcher till SBL:s just nu hetaste lag, Borås Basket.

Nu är det ju inte bara Wetterbygden Stars som haft utmaningar med Borås Basket under grundserien. Faktum är att Henrik Svenssons mannar vunnit samtliga tjugo matcher mot lagen på den nedre planhalvan samtidigt som man också bland annat har 3-1 i inbördes möten mot ett lag som Norrköping Dolphins (som är den andra stora SM-favoriten). Borås Basket förfogar över en hel drös spetsspelare varav de två spetsigaste är en MVP-kandidat (Nimrod Hilliard) samt en skytteligavinnare (Marcus Tyus). I dessa bägge herrar förfogar Borås Basket över en bakplan som måste vara något av det vassaste SBL sett på många år.

Utöver dessa bägge herrar har man dessutom en spelare som Michael Moore som snittat 17 poäng per match i grundserien, en mångsidig forward som pendlar mellan att vara “sweat” och “power” om vartannat. Lägger man sen till ett svenskt material (vi räknar Jacob Siguardsson dit efter alla 57 år i Sverige och i svensk basket) som på bästa tänkbara, och mest lojala, sätt kompletterar trion ovan, så är det lätt att förstå varför Borås Basket detta år nämns som en riktig utmanare till att kunna ta sig hela vägen fram till regnbågens slut, ett slut som en hel stad, en hel bygd drömt om i många år nu.

För Wetterbygden Stars del handlar det (som vanligt) om att maximera sina prestationer fullt ut för att ha en chans. Senast lagen möttes i just Boråshallen var man så när (förlust med bara fem poäng) att ro hem en seger trots att Borås Basket den aktuella matchen sköt som “gudar” (otäckt bra även för att vara Borås Basket). Även i den första matchen lagen emellan i Boråshallen så ledde faktiskt Wetterbygden i halvlek för att sen tappa matchen i den andra halvleken – att det således går att störa Borås Basket i Boråshallen står bortom allt tvivel och är naturligtvis en skön känsla för Boris Balibrea och hans manskap att ha med sig in när allt är till att starta under måndagskvällen, men som sagt: det behövs maximeras på alla händer och fötter för att det ska kunna bli verklighet.

Summa summarum: förutsättningarna ä-r enkla. Har två lag någonsin haft mer att vinna (Wetterbygden) respektive att förlora (Borås Basket) inför en stundande kvartsfinalserie? SM-guldfavoriten mot nykomlingen. 4-0 i inbördes matcher. MVP-kandidater och skytteligavinnare mot “vanliga, hederliga basketknegare”. Detta kan väl bara sluta på ett sätt?

Text: Wetterbygden Stars

***
När Borås Basket kliver in i kvartsfinalerna ställs laget mot Wetterbygden Stars. Säsongens 19:e avsnittet av The Fredder Show är ett kvartsfinalavsnitt som siktar på att täcka in hela matchserien. Episoden är fullmatad med snack om Wetterbygden, spelarintervjuer, tittarfrågor (och svar) och så tippas utgången av alla kvartsfinalserierna av labradoren Ludde.

Text: Borås Basket

SÅ SPELAS KVARTSFINALSERIEN: ⏰
1:5 Måndag 25 mars, kl 19.04: Borås Basket – Wetterbygden Stars (Boråshallen)
2:5 Fredag 29 mars, kl 19.04: Wetterbygden Stars – Borås Basket (Huskvarna Sporthall)
3:5 Söndag 31 mars, kl 17.04: Borås Basket – Wetterbygden Stars (Boråshallen)
Ev. 4:5 Tisdag 2 april, kl 18.04: Wetterbygden Stars – Borås Basket (Huskvarna Sporthall)
Ev. 5:5 Fredag 5 april, kl 19.04: Borås Basket – Wetterbygden Stars (Boråshallen)

LÄGET I LAGEN:❓
Borås väntas kunna mönstra bästa möjliga lag.

Wetterbygden har litet frågetecken för CJ Dunston som stukade foten i senaste matchen mot Umeå.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget