Fotograf: Örjan Lännbrink / Köping Stars

Inför: Södertälje Kings-Köping Stars

Köping Stars avslutar SBL-säsongen tisdag kväll mot grundseriens vinnare Södertälje Kings. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Södertälje Kings – Köping Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Tisdag 19 mars, kl 19.04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Realistiskt sett ska ett decimerat Köping Stars på papperet inte mäkta med den tuffa uppgiften att besegra Södertälje Kings på bortaplan. Köping har heller inte lyckats ta poäng av seriesegrarna i de tre tidigare spelade matcherna.

Här är resultaten:
Köpings – Södertälje 68–81
Södertälje – Köping 91–77
Köping – Södertälje 76–81

I den sistnämnda matchen var det ytterst nära att Köping Stars lyckades med en skräll. Köping hämtade på fyra minuter upp ett 13 poängs underläge till ledning med 75-74 när endast slutminuten återstod. Tyvärr tog det härliga “floret” slut inför entusiastisk hemmapublik och Södertälje säkrade segern till 81-76.

Nu är det lite andra förutsättningar. Det blir inget slutspel för Köping och fokus ligger mer sannolikt i att vinna de kommande kvalmatcherna om några veckor för att stanna kvar i Svenska Basketligan. Men serieepilogen på bortaplan mot Södertälje är ingalunda oväsentlig. Vem vill inte besegra en seriesegrare?

En svår uppgift, särskilt som Köpings spelartrupp har varit åderlåten av skador och sjukdom en tid. Så här beskriver Köpings tränare “Jotti” Nikolaidis läget efter måndagsträningen och inför tisdagsmatchen:
– Lite surt att vi inte kan spela upp till vår potential när Aleksa Solevic och John Brändmark har sina skador och Michiel Petersen är inte helt frisk. Men vi får tillbaka Niklas Larsson som lär få många spelminuter.

Men samtidigt finns en glädje i att Köping kan släppa fram det unga gardet. Både Simon Klaasma och Luka Babic kan räkna med att få speltid mot Södertälje Kings. Inte minst mot bakgrund av deras insatser i USM-kvalet i helgen.
– Otroligt kul, och en bedrift av spelare och coach att Köping kvalificerade sig till Final Four, säger “Jotti”.

Köping besegrade såväl Örebro som Djurgården och Simon Klaasma svarade för tolv treor och utsågs till båda matchernas och hela omgångens lirare.

Södertälje har egentligen inget att spela för, seriesegern säkrade man redan i fredags mot Luleå. Men det satt hårt åt. Auston Barnes satte med mindre än tre sekunder kvar det vinnande skottet för vinst i den poängsnåla drabbningen, 61-60.

När Södertälje vunnit grundserien kan även små detaljer bidra till motivationen när en match utan betydelse ska spelas före allvaret med slutspel. Till exempel att matcha fram en av de trogna och stora i klubben, kroaten Toni Bizaca, att passera 6 000 poäng sedan ankomsten 2012. Nu lär det inte bli särskilt svårt, det behövs bara tre poäng för att Toni blir den femte i raden som når gränsen.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

Köping saknar fortsatt skadade Aleksa Solevic. Däremot är Niklas Larsson tillbaka efter sjukdom.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget