Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Nässjö Basket

I kväll tisdag spelas den sista hemmamatchen för Umeå BSKT i grundserien. Det är Nässjö Basket som står för motståndet. Här är senaste nytt!

🔥 Umeå BSKT – Nässjö Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Tisdag 12 mars, kl 18.04
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

Umeå kliver in i matchen med två raka vinster. Båda vinsterna var upphämtningar efter dåliga starter. Mot Nässjö har man vunnit två av tre matcher, men Nässjö ligger två placeringar över Umeå i tabellen. Nässjö vann sin senaste match då man slog Uppsala med 99-74. Nässjö har spelat flera jämna matcher på sistone, två av deras fem senaste var förluster med inte mer än tre poäng.

Umeå plockade senast i lördags en vinst mot Köping vilket var mycket viktigt för att stärka greppet om den sista slutspelsplatsen, nu siktar man på att ta kliv i tabellen.
– Nässjö har haft det svårt för Umeå i år men samtidigt har de fått till det otroligt bra mot flertalet topplag och tagit sina poäng där istället. Det är anledningen till att de i dagsläget är över oss i tabellen. Vårt mål inför matchen är såklart att klättra i tabellen och peta ner Nässjö (och Wetterbygden), rent matematiskt är en sjätteplats möjlig men då måste vi vinna de resterande matcherna, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Flera gånger den här säsongen har Umeå börjat segt men vänt matcher i slutet, det var nära att hända i senaste matchen mot Nässjö, men i sista minuten tog Nässjö över matchen och stängde den.
– Senast vi spelade Nässjö var nere i Småland där vi hade en väldigt energifattig match som vi i sann Umeå anda ändå lyckades vända och var nära att gå ifrån med bara minuten kvar, tyvärr satte Nässjö några tunga skott mot slutet och vi hade inte lyckan med oss denna dag så Nässjö vann tyävrr rättvist på sin hemmaplan, säger Jesper Gustavsson.

Nässjös senaste nyförvärv är en skarpskytt med namnet Kofi Josephs, i senaste matchen så bombade han in fem av sex trepoängare. Umeås senaste nyförvärv är långa Povilas Gaidys som nu gjort två matcher med Umeå, båda två har resulterat i vinster.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknar fortsatt Egal Saleman, men övriga ser ut att vara redo för match.

Abdou Medjedoub var tillbaka i Nässjö senast mot Uppsala.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget