Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Wetterbygden Stars-Nässjö Basket

När Wetterbygden Stars och Nässjö Basket under lördagen drabbar samman för det fjärde derbyt lagen emellan i årets SBL, så är det synnerligen viktiga poäng som ligger i potten.

🔥 Wetterbygden Stars – Nässjö Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Lördag 2 mars, kl 17.04
🌍 Huskvarna Sporthall, Huskvarna
💻 Livestatistik

Vid seger för hemmalaget ska det mycket till att de jagandes lagen bakifrån ska kunna komma ifatt. Seger skulle också innebära att Wetterbygden utmanar Nässjö Basket fullt ut om den där sjätteplatsen genom att kliva upp på lika antal poäng. Att besegra Nässjö Basket är dock lättare sagt än gjort med tanke på hur det gått i de tre tidigare mötena under säsongen.

Första mötet i Nässjö Sporthall så var det i stort sett Nässjö för hela slanten. Ett decimerat Wetterbygden fick direkt erfara det som så många vittnat om genom SBL-historien: hur svårt det är att vinna ute på Höglandet. Andra mötet på Stars hemmaplan i Huskvarna Sporthall blev en rysare som krävde förlängningsspel för att skilja lagen åt. När väl “Hesa Fredrik” ljöd inför den extatiska publiken i Huskvarna Sporthall var det återigen Nässjö Basket som visat sig dra den längsta stickan, detta trots att hemmalaget länge såg ut att gå mot seger i förlängningen.

Tredje mötet blev även det en riktig thriller där Wetterbygden Stars hade lite otur med ett domslut alldeles i slutet av matchen, ett domslut som innebar att hemmalaget fick chansen att vända underläge med ett poäng, till seger med samma antal poäng, på matchens absolut sista skott signerat lagets MVP, Dartaye Ruffin.

Bortsett från första matchen så har alltså Wetterbygden Stars i allra högsta grad visat att man kan tävla Nässjö Basket. Nu ges det ytterligare en möjlighet att vinna mot Nässjö Basket och för att lyckas med detta behöver man fortsätta spela med energi och sätta tryck i försvarsspelet. Det är naturligtvis ingen slump, att de matcher som Wetterbygden Stars sett ut som ett “par runda miljoner” offensivt, också föranletts av ett aggressivt och disciplinerat försvarsspel. Nässjö Basket har många hot som måste respekteras fullt ut men det har naturligtvis Wetterbygden Stars också – det är därför inte speciellt osannolikt att denna match, precis som de två senaste matcherna antagonisterna emellan, kommer komma ner till detaljer, detaljer och åter detaljer.

Precis som förra derbyt i Huskvarna Sporthall så vankas det med “Huskvarna-Sporthall-mått-mätt” mycket folk till matchen. Det kommer naturligtvis också vara en faktor för matchens utgång då mycket folk på läktaren, med tillhörande mycket känslor, ofta innebär ett större adrenalinpåslag för lagen och dess spelare och coacher. Det lag som lyckas hålla sig kyligast, utan att för den delen bli passiv, tror vi har störst chans att vinna grundseriens sista derby och därmed också försätta sig själva i en bra sits inför det stundande slutspelet.

Text: Wetterbygden Stars

LÄGET I LAGEN:❓
Wetterbygden saknar med stor sannolikhet fortsatt Mantas Griskenas som har problem med en fot.

Skadeläget ser ut att ha ljusnat något för Nässjö som dessutom fått in nyförvärvet Kofi Josephs ännu mer i laget.

LÄS MER: 📒
Wetterbygdens hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget