Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-Norrköping Dolphins

Hemmaplan har avgjort i säsongens tidigare möten. Blir det samma visa under lördagskvällen när Jämtland Basket gästas av Norrköping Dolphins? Här är senaste nytt!

🔥 Jämtland Basket – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Lördag 2 mars, kl 20.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

Jämtland Basket och Norrköping Dolphins har mött varandra vid tre tillfällen denna säsong med resultat att Norrköping har vunnit två täta matcher hemma i Stadium Arena medan Jämtland vann efter förlängning hemma i Östersunds Sporthall i november.

Jämtland är för närvarande placerade på femte plats i tabellen och siktar upp mot platserna ovanför där BC Luleå och Borås Basket huserar. Med fem matcher kvar har man ryggen fri då Nässjö Basket ligger alltför långt bakom men man har sex poäng upp till Borås och Luleå där dock Luleå har en match mindre spelad. Norrköping siktar givetvis fortfarande på förstaplatsen i grundserien tränaren Adnan Chuk tager vad han haver med sig upp till Östersund för att fortsätta jakten.
– Landslagsuppehållet var väldigt välbehövligt för oss eftersom vi under en längre tid har tampats med skador vilket lett till en annorlunda rotation. De här två veckorna har vi använt till vila, rehab och förberedelser för slutspurten i detta rekordjämna SBL 2018/2019. Första utmaningen blir Jämtland Basket i deras Tegeltempel. De är ett väldigt djupt lag som även innehåller väldigt mycket spets och vi är fullt införstådda med att detta kommer att bli en rejäl utmaning. Vi kämpar fortfarande med en hel del skador och pappersarbete vad gäller Mike McDevitt så av just den anledningen är det i skrivande stund oklart vilket manskap vi åker upp till Östersund med, säger Adnan Chuk.

Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke säger så här till klubbens hemsida;
– Vi har flera mål att sträva mot innan den här säsongen är över och det är, bland annat, att försöka nå den där fjärdeplatsen genom att vinna de fem återstående matcherna samt att ta oss till semifinal. Nu försöker vi få alla spelare friska och skadefria så att vi kan matcha upp full trupp mot Dolphins imorgon kväll”.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland saknar fortsatt Evariste Shonganya som missar ytterligare två-tre veckor innan han är redo att göra comeback.

Norrköping kommer till spel utan skadade Jonathan Dubas och Tim Schüberg. Tyler Flack har i veckan rest hem till USA. Nye Mike McDevitt spelar inte.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget