Fotograf: Simon Hastegård / Bildbyrån

Prestigevärvning av Södertälje

Efter en hel del turer fram och tillbaka har Södertälje Kings bara timmar innan transferfönstret stänger värvat landslagsmannen Jonathan Person.

Sedan Valter Lindström drabbades av en knäskada tidigare i veckan har Södertäljes klubbledning tittat över möjligheterna för att hitta en ersättare. Nu har man hittat det i 26-årige Jonathan Person som under ett par säsonger spelat som proffs i Rumänien, först i BC Mures och senast i Pitesti.
– Jag är glad över att vi kunnat värva “Jonte” som kommer passa perfekt in i vår sammansvetsade grupp med sin personlighet och karaktär. Efter Valters (Lindström) olyckliga skada så är Jonte en perfekt ersättare med sin rutin från internationellt spel, dessutom känner han ligan väl, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs.

Om allt går enligt planerna så kan Jonathan Person debutera i Södertäljes TV-sända match mot Borås på söndag.
– Sjukt spännande att komma till Södertälje Kings. Vi är etta just nu, jag ska komma in och göra allt jag kan för att hjälpa laget att behålla förstaplatsen och sen gå för SM-guldet, säger 26-åringen till klubbens hemsida.

Sista datum för övergångar i SBL är idag den 28 februari.

LÄS MER: Tung skada sätter stopp för Södertälje-stjärnan

Dela inlägget