Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

18.30: Sverige-Danmark

Det har blivit hög tid för de två sista matcherna i EM-kvalet för Sverige. Under torsdagen väntar Danmark i Baltiska Hallen, Malmö.

Fyra SBL-spelare finns med i den tolvmannatrupp som ikväll tar emot Danmark i förkvalet till EM 2021.

Mikael Lindquist (Norrköping Dolphins)
Adam Ramstedt (Södertälje Kings)
Thomas Massamba (BC Luleå)
Alexander Lindqvist (Södertälje Kings)

Sedan tidigare har Luleås Denzel Andersson tvingats tacka nej på grund av skada. Dessutom kommer Sverige till spel utan en av sina största stjärnor Christopher Czerapowicz som även han är skadad.

Matchen startar klockan 18.30 och sänds på SolidSport – klicka här för att komma till sändningen!

Umeå-centern André Nilsson blir den spelare som petas och därmed får se matchen från sidan.
– Jag får följa matchen från sidan, så blev det. De kommer att spela med de som varit med tidigare. Jag sitter med på bänken – fast med överdragskläder på. Coacherna har förklarat att den här uttagningen handlade om att få erfarenhet, jag behöver bli lite varm i kläderna. Att vara med på lägret har varit en bra upplevelse, nu är jag med i kretsarna, säger Nilsson till VK:s basketblogg.

För Sveriges del gäller det att vinna med minst fem poäng för att säkra en plats i huvudkvalet till EM 2021, detta då Sverige föll i Danmark med 76-72. Skulle Danmark vinna ikväll så innebär det att Danmark är klart för EM-kval. Skulle Sverige inte vinna gruppen väntar en uppsamlingsrunda i form av fortsatt ”förkval” som spelas i augusti.

Sverige avslutar detta förkval med bortamatch mot Vitryssland på söndag.

https://www.facebook.com/dolphinsbasket/videos/2460298184044613/?t=0

Dela inlägget