Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Inför: Södertälje Kings-Nässjö Basket

Senast Nässjö Basket besökte Södertälje Kings stod man för en stor skräll. Under fredagskvällen möts lagen igen i Täljehallen. Här är senaste nytt!

🔥 Södertälje Kings – Nässjö Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 8 februari, kl 19.04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Eric Adams, Scottie kallad, steg fram senast när Adam Ramstedt saknades för Södertälje mot Uppsala. En repris på den insatse vore bra mot Nässjö.

Det är bara nio matcher kvar av grundserien för Södertälje, som fortfarande finns överst i tabellen. Men Norrköping, Luleå och Borås finns strax där bakom, så vinster är det som gäller om positionen ska behållas.

Nu gäller det Nässjö, laget som stört Södertälje Kings ordentligt i två möten. Senast i Täljehallen vann ju Nässjö med 91-89 och matchen före det krävdes förlängning för Södertälje-seger. Det var då Toni Bizaca gjorde nio poäng i förlängningen. Då hade Nässjö haft ledningen med 16 poäng efter den tredje perioden.

Nässjö kommer, liksom Södertälje, till denna match med en vinst mot Uppsala. För Nässjö så det länge illa ut, då Uppsala ledde med 63-50 i slutet av den tredje perioden. Då gjorde Nässjö nio raka poäng och kom in i matchen igen. Med Marquis Jacksons layup drygt tre minuter in på den fjärde tog Nässjö över ledningen och vann till slut med 87-77. Marquis Jackson och Dartaye Ruffin svarade båda för 21 poäng i den matchen. Ruffin hade 9/10 på tvåorna och Jackson satte fem stycken treor.

Dartaye Ruffin är också lagets bäste när det gäller poäng och returer, men 16,5 respektive 7,3. Hos Södertälje är det Auston Barnes som är bäst med 15,2 poäng och 6,2 returer.

Text: Södertälje Kings

***
I senaste matchen gav sig Nässjö till Uppsala för att möta jumbon. Till slut lyckades Nässjö vända hem med segern. Ikväll fredag är det dags att åka samma väg men stanna lite tidigare i Södertälje för att möta serieledaren.

Senast Nässjö var i Södertälje lyckades man sno med sig en mycket överraskande seger. Detta faktum gör att det knappast går att räkna med någon underskattning från hemmalaget denna gång. Vi hoppas att Nässjö kan komma ut med hög energi och återigen matcha Södertälje.

Text: Nässjö Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Det är oklart ifall Södertälje får tillbaka Adam Ramstedt som saknades i senaste matchen.

Nässjö kommer till spel med i stort sett samma manskap som senast i segermatchen mot Uppsala.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget