Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Köping Stars

I kväll ställs BC Luleå mot Köping Stars i Luleå Energi Arena. Förhoppningen hos hemmalaget är börja hitta en jämn nivå över hela matcher. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 BC Luleå – Köping Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 5 februari, kl 19.04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

I fredags kunde BC Luleå avfärda Norrköping Dolphins relativt enkelt inför en kokande Luleå Energi Arena. I dag, tisdag, är det redan dags för hemmamatch igen. BC Luleå tar emot Köping Stars och kan bjuda hemmafansen på den andra hemmamatchen inom loppet av några dagar.
– Det ska bli kul med hemmamatch igen. Två på raken med tät följd så det ska bli riktigt skoj. Det är ett bra lag som kommer som håller försvaret kompakt och har gjort det bra defensivt mot oss under två matcher, säger Luleås tränare Peter Öqvist.

I Köping Stars handlar mycket om att kontrollera den serbiske guarden Aleksa Solevic. Han snittar 18 poäng, sex returer och åtta assist per match. Och mycket av Köpings spel börjar och slutar med honom. Men BC Luleås tränare Peter Öqvist menar att det finns fler spelare än Solevic att hålla koll på.
– Köping är ett bra lag. Kompletta. (Aleksa) Solevic gör det riktigt bra med att ställa till oreda för försvaret med sina attacker från studs. De har bra skytte i Mikael Axelsson, Sean Smith och Niklas Larsson som skjuter utifrån. De har också storlek under korgarna i Mitch Peterson och Desmond Hubert, säger Öqvist.

För Luleå-laget självt är planen att börja hitta en jämn nivå sett över hela matcher. Vägen dit går genom kommunikation defensivt och en rejäl dos noggrannhet.
– Vi vill så klart bygga vidare och behålla nivån där uppe. Vi kanske har gått lite upp och ned under säsongen som man gör med ett nytt lag. Nu börjar vi bli redo att behålla kvaliteten, inte bara från match till match, utan även under matcherna.

Han fortsätter:
– Vi behöver ha samma fina kommunikation defensivt, samma intensitet och noggrannhet. Att vi fortsätter att jobba med bredden i repertoaren offensivt. Det tycker jag att vi har gjort riktigt bra de senaste matcherna.

Är det nyckeln till seger att stoppa Aleksa Solevic?
– Inte bara. Han är jätteviktig för dem. Men de är bredare än så även om han utan tvekan är deras motor. Man mår bra om man klarar av att bromsa honom lite.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kommer till spel utan en trio skadade spelare. Det handlar fortsatt om Brice Massamba (knä), Anton Kobylak-Berglund (axel) och Karl Persson (revben).

Köping har fått klara sig utan skadade Desmond Hubert i de senaste två matcherna. Han missar med stor sannolikhet även kvällens match även om han finns med till Luleå.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget