Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 6

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans SBL-lag”.

 
G: DeAndre Mathieu, Umeå BSKT (4)
Ny grym match av den “lille” guarden i Umeås seger mot Wetterbygden. 26-åringen som verkligen visat framfötterna den senaste tiden sköt i hela 31 poäng och hade dessutom bland annat sju assists och sex steals.

 
G: Guim Exposito, Wetterbygden Stars (1)
Den 24-årige spanjoren gjorde sin främsta match för säsongen när Wetterbygden föll mot Jämtland på bortaplan. 24-åringen missade endast två av sina 14 skott – totalt 27 poäng på drygt 26 spelade minuter.

 
F: Robert Gilchrist, BC Luleå (1)
Bäst på planen när Luleå vann toppmötet mot Norrköping. 25-årige Gilchrist levererade bland annat 23 poäng och sex returer.

 
F: Nathan Dawit, Uppsala Basket (1)
24-årige Dawit som haft stora problem med skador de senaste åren visade mot Nässjö i söndags vilken hög kapacitet han besitter. Dawit satte 27 poäng och hade dessutom sex returer och tre assists i protokollet.

 
C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (4)
39-åringen var tillbaka med besked när Norrköping slog Köping i söndagens tv-match. Kjellbom var bäst på planen, satte 22 poäng och noterades även för nio returer på sina 31 minuter.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget