Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Borås Basket-Umeå BSKT

En match spelas i SBL under måndagskvällen när ligatrean Borås Basket tar emot åttan Umeå BSKT i Boråshallen. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Borås Basket – Umeå BSKT 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Måndag 4 februari, kl 19.04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

Umeå BSKT har tagit vinster i fyra av deras fem senaste matcher, senaste vinsten var en rysare mot Wetterbygden där laget hämtade igen ett 16 poängs underläge inför sista perioden. Laget har haft press på sig att vinna flera viktiga matcher i januari, vilket man har lyckats göra. Nu får Umeå verkligen testa sig med ett tufft schema då laget möter flera topplag i rad.

Borås har likt Umeå haft en bra månad. Laget har håvat in fem vinster i deras sex matcher i januari och inför dagens möte med Umeå så har man vunnit tre i rad. Borås har visat att man är ett av ligans bästa offensiva lag, de snittar just nu 96.2 poäng per match.

Hittills den här säsongen har Umeå inte kunnat knäcka Borås, alla de tre tidigare matcherna har Borås vunnit. I deras senaste match mot varandra så blev slutresultatet 105-91, även fast det var en förlust för Umeås del så spelade Umeå stundvis bra och gjorde sin bästa prestation mot Borås den här säsongen.

Umeå-guarden Deandre Mathieu fortsätter match efter match att visa vad han går för. Senast gjorde han 31 poäng, tre returer, sju assist och sex steals i vinsten mot Wetterbygden. Mathieu foulade även ut vid mitten av fjärde kvarten. När Umeå behövde poäng i sista sekunderna för att vinna mot Wetterbygden så levererade guarden Eric Gilchrese, han fintade in motståndaren som försvarade honom till att foula honom ute på trepoängslinjen. Gilchrese avslutade matchen med 26 poäng.

Marcus Tyus heter mannen som leder Borås interna poängliga, han ligger även på en andraplats i hela SBL med ett snitt på 20.1 poäng per match. Inte långt efter är Nimrod Hilliard IV som ligger på en tredjeplats med sina 19.7 poäng per match. Hilliard IV ligger även på en andraplats i SBL:s assistliga. Värt att nämna är att amerikanen Michael Moore snittar 17.7 poäng per match och ligger på en sjundeplats i SBL:s poängliga.

Text: Fredrik Solt (Umeå BSKT)

***

Här kan du se det senaste avsnittet av Borås Baskets inför matchen-program “The Fredder Show”:

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknar Daniel Thuresson som har problem med ryggen, alla andra finns tillgängliga.

Umeå saknar fortsatt sin lagkapten Egal Saleman.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget