Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Inför: Södertälje Kings-Uppsala Basket

Södertälje Kings, som återtog serieledningen efter vinsten mot Köping, tar emot jumbolaget Uppsala Basket på fredagskvällen. Här är senaste nytt!

🔥 Södertälje Kings – Uppsala Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 1 februari, kl 19.04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Ludwig Degernäs, tränare i Södertälje Kings, vad gör ni inför Uppsala-matchen efter dramat i Köping i onsdags?
– Man måste fortsätta tro på sina grunder och standardsaker, det är för kort tid för förändringar. Vi måste orka mentalt och kämpa för vår hemmapublik.

Uppsala har bara två poäng och risken att åka ur SBL är överhängande, då Köping närmast före har 14 poäng. När de båda lagen möttes i mitten av januari så vann Södertälje till slut med klara 89-74, men Uppsala ledde faktiskt i halvtid då. Ett mer skärpt försvarsspel var grunden till vändningen då.

Det var en anmärkningsvärd första period då. Södertälje gjorde 7-0 i starten, men via fem stycken treor kunde Uppsala vända till 15-12 och så småningom 26-22 efter första. Jämfört med den matchen finns det två nya spelare i Uppsala – Nathan Dawit och Odin Lindell.
– Det där är två spelare jag känner sen tidigare, två rutinerade spelare med spetskompetenser. Nathan är en bra skytt, så honom måste vi hålla koll på och Odin är stark och kämpar, så han kräver också sin bevakning, säger Ludwig Degernäs.

Men det finns frågetecken också. Senast medverkade inte Dante Williams och inte heller Brian Bridgeforth, som sträckte sin ljumske på uppvärmningen.

För Södertälje Kings del gäller det att få bättre utdelning på treorna, för mot Köping var det bara en enda som gick i och den kom från Toni Bizaca i den första perioden. Kanske kommer Martin Pahlmblad och Alexander Lindqvist igång med trepoängsskyttet när de nu får spela i sin hemmahall.

Därefter blir det en veckas vila inför hemmamötet med Nässjö.

Text: Södertälje Kings

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje kan troligen ställa upp med bästa möjliga manskap.

Uppsala ser ut att sakna både Dante Williams och Oskar Granat. Dessutom kom som sagt inte Brian Bridgeforth till spel mot Jämtland senast.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget