Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Norrköping Dolphins

Under fredagen är det tredje gången gillt som gäller för BC Luleå mot Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 BC Luleå – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 1 februari, kl 19.04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

Tidigare under den här säsongen har BC Luleå mött Norrköping Dolphins två gånger. Först på hemmaplan då det slutade med en sista sekunden-förlust för Luleålaget. Och senast nere i Stadium Arena förlorade BC Luleå stort.

Nu väntar alltså tredje gången gillt och hemmagänget är fullt medvetet om vad som kommer krävas för seger.
– Vi måste komma ut aggressivt och ha en aggressiv inställning från början. Vi vet att vi har saker som vi kan utnyttja mot dem. Det kommer att krävas en helgjuten insats, att vi kommer ut aggressivt från början, håller oss i nuet och njuter av det, säger Luleå-stjärnan Corban Collins.

I slutet av förra veckan lyckades BC Luleå besegra Södertälje Kings. Det blev en seger med tre poäng som pumpade laget fullt med självförtroende.
– Det var en självförtroende-boost, så klart. När man slår ett topplag som hjälper det ens självförtroende, swagger och att vi tror på det vi gör lite mer. Att slå dem på deras hemmaplan har höjt det mycket, säger Collins.

Hur gärna vill ni vinna hemmamatchen mot Norrköping?
– Väldigt mycket. Vi känner att det här är en match som vi som tävlingsmänniskor måste vinna. De har dragit det längsta strået två gånger nu och vi är redo att ta revansch på oss själva. Vi vill ha en hel match där vi ser ut som vi vill göra och spelar som vi vill se ut.

Vilka bitar i Norrköpings spel måste vi se upp med?
– De spelar hårt, är ett välcoachat lag och har många “set plays”. De vet vad de gör, spelar på sina styrkor och försöker ta bort våra. Men vi oroar oss inte nödvändigtvis om vad Norrköping gör utan om oss själva. Så länge vi håller oss till vår “game plan” så är vi i en bra situation att vinna.

Corban Collins kommer från en tuff skyttekväll mot Södertälje Kings senast. Han satte endast ett av tio skott i bortasegern. Men Collins är fortsatt SBL:s poängkung med ett snitt på 20,8 per match. Och oavsett om bollen sitter i korgen eller inte kommer han att spela stenhårt.
– Kämpaglöd, passion och att jag kommer ut och gör mitt bästa som jag gör varje match. Jag ska kontrollera det jag kan kontrollera, spela hårt och vara fokuserad.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kommer till spel utan skadade Brice Massamba (knäskada), Anton Kobylak-Berglund (axelskada) och Karl Persson (revbensfraktur).

Norrköping saknar avstängde lagkaptenen Joakim Kjellbom, dessutom saknas Jonathan Dubas och Tim Schüberg. Kanske kan Andreas Person vara tillbaka efter att ha missat matchen mot Wetterbygden förra fredagen.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget