Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Köping Stars-Södertälje Kings

Södertälje Kings är elva gånger svenska basketmästare, senast med en imponerande mästarsvit under åren 2013-2016. Nu får Köping Stars ikväll onsdag en tredje möjlighet att betvinga Kings i SBL.

🔥 Köping Stars – Södertälje Kings 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Onsdag 30 januari, kl 19.04
🌍 Karlbergshallen, Köping
💻 Livestatistik

Lagen har mötts vid två tillfällen under säsongen och Södertälje Kings har dragit det längsta strået. Seger i Södertälje med 14 poäng och sedan en segermarginal på 13 poäng i matchen i Karlbergshallen. Men Köping var bra med i hemmamatchen efter att bland annat ha vunnit tredje perioden med 25-15. Köping kom som närmast två poäng innan gästerna gjorde ett avgörande ryck i slutperioden.
– Södertälje saknade den gången två av sina nyckelspelare, och vi hoppades kunna överraska dom. Vi kämpade också bra, men jag minns att vi sköt ganska illa, säger Köpings tränare “Jotti” Nikolaidis.

Nu vill såväl Södertälje som Köping gärna komma tillbaka till vinnarspåret. Köping Stars öppnade det nya året starkt med segrar i tre synnerligen viktiga matcher, men därefter har det blivit tre raka förluster.
– Vi kan inte släppa in så mycket poäng. Försvarsspelet har inte fungerat tillfredsställande, menar “Jotti” Nikolaidis.

Södertälje kommer till Köping med två raka förluster – mot Luleå i söndags och mot Norrköping i förra veckan. En tredje förlust i kväll lär knappast tolereras av tränaren Ludwig Degernäs.

“Jotti” Nikolaidis är medveten om att en jättetuff match väntar:
– Men samtidigt kul. Vi ska gå ut och göra vårt jobb, helst överraska.

Köping Stars spelartrupp är intakt, bortsett från centern Desmond Hubert som ådrog sig en knäskada i matchen mot Borås. Det är fortfarande oklart hur allvarlig skadan är, men den spänstige centern har inte medverkat i lagets senaste träningar.
– Han ska undersökas av en specialist i Västerås under matchdagen, därefter vet vi mer, säger “Jotti”.

Södertälje Kings skuggar Norrköping i tabelltoppen. Lagen har samma poäng, men Södertälje har en match mindre spelad. Det är ett rutinerat lag med många skickliga spelare, inte minst i offensiven. Vad sägs om fyra landslagsspelare i form av Martin Pahlmblad, Alexander Lindqvist, Adam Ramstedt och Valter Lindström.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

LÄGET I LAGEN:❓
Köping saknar centern Desmond Hubert.

Södertälje ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Köpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget