Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Wetterbygden Stars-Norrköping Dolphins

Stärkta efter segern senast uppe i Uppsala så tar Wetterbygden Stars under fredagen emot de regerande svenska mästarna Norrköping Dolphins hemma i Huskvarna Sporthall. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Wetterbygden Stars – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 25 januari, kl 19.04
🌍 Huskvarna Sporthall, Huskvarna
💻 Livestatistik

Då står ännu en möjlighet uppdukad gällande att få tävla mot det bästa Basketsverige har att erbjuda. För att kunna besegra en maskin som Norrköping Dolphins behövs det sättas “världsrekord” i flera avseenden och utifrån hur den senaste hemmamatchen utspelade sig mot Södertälje Kings så har Wetterbygden visat att kapaciteten stundtals finns, nu gäller det bara att hålla distansen ut.

Norrköping Dolphins kommer till spel efter att fullständigt pulvriserat just Södertälje Kings i den senaste omgången. Att Norrköping Dolphins har kapaciteten att göra processen kort med serieledaren är i sig kanske inte så anmärkningsvärt. Nej, det var väl snarare med tanke på omständigheterna runt matchen som imponerar på oss som betraktare. Hela SBL:s mest värdefulla spelare de senaste åren, Joakim Kjellbom och lagets egen pitbull, Tim Schüberg var nämligen indisponibla av olika anledningar. Att under de omständigheterna gå ut och göra 51-21 mot Södertälje Kings under första halvlek är sannerligen imponerande och vittnar naturligtvis om att tränaren Adnan Chuk inte står och faller med enstaka spelare. Att man under andra halvlek dessutom tappade Jonathan Dubas och Andreas Person gör laget lite “svårscoutat” gällande vilket lag de kan tänkas komma med till Huskvarna Sporthall under fredagskvällen.

Oavsett vilket så lär Wetterbygden Stars behöva bibehålla fokus på det man själva kan påverka.

Den mentalt tuffa bortamatchen mot jumbon Uppsala Basket är lagd till handlingarna med två välbehövliga poäng hem till Huskvarna. Nu går man upp mot en motståndare där det är lite ombytta roller rent mentalt, här har man plötsligt “allt att vinna” igen. För att lyckas med detta behöver man, precis som vi redan varit inne på i denna text, lyckas prestera “över tid” i matcherna. En trepoängare framåt blir ju genast mer värd om man i försvarsspelet efteråt kan få till ett stopp. Om man sen även gör poäng framåt i det efterföljande anfallet så har man där och då påbörjat något som skulle kunna liknas vid det vi nämnde ovan: att prestera över tid och inte hamna i svackor under matcherna. Just dessa svackor mot motståndare av Norrköping Dolphins kaliber tenderar allt som oftast att bli väldigt ödesdigert, något Wetterbygden Stars blivit varse tidigare under säsongen i matcherna mot Norrköping.

Fredagens fight mellan Wetterbygden Stars och Norrköping Dolphins kommer även bli ett tillfälle för arrangören att tacka av en av sina största genom åren. Mathias Liljeqvist har meddelat att hans elitkarriär inom basketen har kommit till vägs ände på grund av den skadeproblematik som länge gäckat den gänglige Stockholmaren.

Text: Wetterbygden Stars

LÄGET I LAGEN:❓
Wetterbygden ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag. Notera att man inför matchen kommer tacka av Mathias Liljeqvist.

Norrköping saknar fortsatt Joakim Kjellbom som är avstängd till och med 1 februari. Dessutom blir Tim Schüberg borta minst en månad. Johnell Smith var dock tillbaka mot Södertälje tidigare i veckan. Både Andreas Person och Jonathan Dubas (missar kvällens match) tvingades avbryta matchen mot Södertälje på grund av skador.

LÄS MER: 📒
Wetterbygdens hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget