Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

Inför: Borås Basket-Köping Stars

När Borås Basket tar emot Köping Stars under fredagen så kommer hemmalaget hissa upp assisterande tränaren Henrik Carlssons tröja i taket. Här är senaste nytt inför kvällens match!

🔥 Borås Basket – Köping Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 25 januari, kl 19.04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

OBS: Kvällens tv-sändning från matchen startar redan kl 18.50 så att alla kan se ceremonin där Borås Basket ska hissa Henrik Carlsson tröja.

Här kan du se det senaste avsnittet utav Borås Baskets inför matchen-program “The Fredder Show”:

***
I ett tight spelschema i SBL med två matcher denna vecka styr Köping Stars bussen till Borås under fredagen. En svår uppgift väntar mot ett hemmalag som vunnit åtta av sina nio senaste matcher. Köping möter Borås Basket för tredje gången denna säsong. Två ligamöten har slutat med förluster för Köping, men i en tidig träningsmatch vann Köping med två poäng.

Köping Stars reser till Borås för att med en seger hålla sig kvar över slutspelsstrecket. Värste konkurrenten kring strecket för tillfället, Umeå BSKT, lär knappast tappa poäng i lördagens hemmamatch mot ligans jumbo, Uppsala, som nu sett två av sina främsta spelare lämna klubben.

Umeå har visserligen två fler spelade matcher än Köping, men att under fredagskvällen ”sno” åt sig poängen nere i Borås vore ju för Köping Stars att leverera en riktig ”stjärnsmäll” mot ett av ligans topplag.

Köpings spelare var ju så nära i mötet med Jämtland i tisdags. 103 poäng är en imponerande siffra i en offensiv poängjakt på Jämtland. Men gästerna med ett imponerande trepoängsskytte – till hemmapublikens stora förtvivlan – lyckades hålla undan var det bara att gratulera tränare Torbjörn Gehrkes lag till segern.
– Vi tittade verkligen Jämtland i ögonen, säger Köpings tränare “Jotti” Nikolaidis som var nöjd med hur hans spelare utmanade jämtarna.

Han hoppas givetvis på något motsvarande mot Borås som spelmässigt är att jämföra med Jämtland, men med mer djup.
– Det gör Borås svårspelat och ett komplett lag med stora spelare som kan skjuta och med livsfarliga spelvändningar.

Borås kommer på fredagskvällen stärkta av en imponerande seger senast mot svenska mästarna Norrköping Dolphins. Borås kapacitet går heller inte att bortse från – åtta segrar på de senaste nio spelade matcherna. I ett lag med duktiga skyttar utmärkte sig Michael Moore (25 poäng) och Nimrod Hilliard (22 poäng) mot Norrköping. Hilliard är även det främsta hotet till ledaren i assistligan, Köping Stars guard Aleksa Solevic.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

LÄGET I LAGEN:❓
Borås väntas få tillbaka tidigare skadade skarpskytten Marcus Tyus.

Köping ser ut att kunna ställa upp med ordinarie lag.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget