Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje Kings-Borås Basket

Efter ett kortare matchuppehåll förbereder sig Södertälje Kings nu för att ta emot Borås Basket i Täljehallen under måndagskvällen. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Södertälje Kings – Borås Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Måndag 14 januari, kl 19.04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Formstarka Borås ligger just nu på tredje plats i tabellen, just efter Södertälje, som dock har minst två färre matcher spelade än de flesta lagen i SBL. Södertälje har vunnit lagens båda två tidigare möten under säsongen.
– Borås kommer från sju raka vinster, är kanske det laget som är hetast i ligan just nu tillsammans med Norrköping, så det blir en tuff fajt, säger Södertäljes tränare Ludde Degernäs.

I matchen mot Umeå BSKT förra lördagen saknade Södertälje Kings både Toni Bizaca (förkyld) och Adam Ramstedt (ryggproblem), medan Eric Garcia gjorde comeback efter sin skadeperiod, och Degernäs ger en statusuppdatering om situationen inför Borås-matchen:
– Adam är fortfarande borta, det är ryggen som spökar, så vi får se vad som kommer fram de kommande dagarna. Men Toni är tillbaka från sjukdom, Garcias fot blir bättre och bättre och Eric Adams blir närmare och närmare hundra procent. Så vi är nästan fulltaliga, det har varit bra dagar av träningar.
– Jag hoppas och tror att den här träningsveckan kommer hjälpa oss få upp intensiteten och spela hårt försvarsspel, för det är våran nyckel och någonting vi måste fortsätta med om vi ska gå långt i årets SBL. Sen måste man vara på tårna från början, det är svårt när man inte är med och behöver jobba sig in i matchen och sen bara slå på en knapp – det går inte. Vi måste vara redo, fysiskt och mentalt.

Guldkandidaten Borås har en väl sammansatt laguppställning, med sina tre amerikaner i spetsen; de två guarderna Nimrod Hilliard IV och Marcus Tyus samt forwarden Michael Moore, som alla snittar kring 20 poäng per match. Hilliard är med sina 20.4 poäng, 6.6 assists och 22.7 i effektivitet näst bäst i SBL i alla tre kategorierna och ytterst viktig för sitt lag.
– Vi vet ju vilken talang och kraft Nimrod Hilliard är. Det gäller att ”forca” honom att ta så tuffa avslut som möjligt, sätta honom i så tuffa situationer som möjligt, ”trappa” honom, man går och dubblar honom, får bollen ur händerna på honom. Man vill att han ska få så lite boll som möjligt, så är det ju. Sen så är det ju inte bara han, de har ju han Tyus som har spelat riktigt bra en stor del av säsongen, säger Degernäs och talar varmt om motståndarlagets tränare Henrik Svensson:
– Vi har ju vunnit mot dem två matcher så jag förväntar mig att min kompis Henrik kommer göra några ändringar till matchen. Han är nybliven pappa för ett tag sen – jag är jätteglad för familjen Svensson – så han får också uppleva det här med barn på nätterna.

Bland lagkamraterna till Hilliard, Tyus och Moore kan exempelvis nämnas Fredrik Andersson, Jakob Sigurdarson (skadad), William Gutenius, Simon Gunnarsson och Brian Fitzpatrick.
– De har fått tillbaka två spelare från skada: Brian Fitzpatrick och Simon Gunnarsson som är viktiga rollspelare. Det finns mycket talang i det där laget som vi måste se upp med. Det gäller att vi som lag orkar spela hårt och aggressivt försvarsspel i fyrtio minuter och inte låter dem springa golvet, för de vill ju spela sitt transitionspel och de är väldigt farliga bakom trepoängslinjen. De tycker om att ta snabba avslut, det är en del av deras struktur. Det kommer bli full fart på måndag – två lag som tycker om att springa, spela snabb basket, lovar Ludde Degernäs.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

***
Borås Basket har lyckats vinna sju raka matcher och parkerar just nu på tabellens tredjeplats, två poäng efter Södertälje Kings. Just Södertälje, som är det enda SBL-lag som Borås inte besegrat innevarande säsong, står för motståndet i Täljehallen under måndagskvällen. Inför den här matchen har Borås Basket släppt ett specialavsnitt av podcasten ”Vi är Borås”.

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje kommer troligen till spel utan Adam Ramstedt som har problem med ryggen.

Borås har fortfarande frågetecken för Jakob Sigurdarson som inte spelat match sedan i slutet av november. Eventuellt är islänningen redo för en comeback.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget