Fotograf: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

Inför: Uppsala Basket-BC Luleå

Under tisdagen jagar BC Luleå fjärde raka segern i SBL. Motståndet? Ett svårscoutat, nytt Uppsala Basket. Här är senaste nytt!

🔥 Uppsala Basket – BC Luleå 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 8 januari, kl 19.04
🌍 Fyrishov, Uppsala
💻 Livestatistik

De senaste tre matcherna har resulterat i idel segrar för BC Luleå. Mot Wetterbygden, Köping och allra senast Nässjö Basket. Under tisdagen reser Luleålaget söderut för att möta Uppsala Basket på bortaplan och siktar på att ta sin fjärde raka seger.
– Känslan är bra med tre vinster i rad. Nu har vi fått några skador så vi försöker bygga vidare på det här, säger Luleå-spelaren Anton Kobylak-Berglund.

Uppsala Basket har hittills bara vunnit en match den här säsongen och ligger därför sist i SBL. Men det kommer att vara ett helt nytt lag som BC Luleå möter den här gången. Man har plockat in tvåa nya amerikaner i form av Brian Bridgeforth och Dante Williams. Dessutom är guardveteranen Mannos Nakos tillbaka och centern Odin Lindell gör också comeback.
– Vi har förberett som till precis vilken annan match som helst och kollar igenom vad de gör. De har fått in nya spelare så vi räknar med att de kommer med lite extra energi till den här matchen, säger Kobylak-Berglund.

Det måste vara svårt att scouta Uppsala med så många nya spelare. Eller?
– Ja, det har du rätt i. Så länge vi spelar ärligt mot alla så borde det inte vara några problem. Men vi måste absolut vara beredda på dem.

Men det är inga hemligheter och inget hokus-pokus som ska ge BC Luleå segern. Enligt Anton Kobylak-Berglund handlar det om att stoppa ihop en solid insats över 40 minuter.
– Det är inget särskilt. Bara att vi får till helheten. Det är inte svårare eller roligare än så, säger han.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
För Uppsala gör comebackande Mannos Nakos och Odin Lindell debut. Dessutom är Eric Katenda tillbaka i spel. Han missade senaste matchen mot Norrköping.

Luleå kommer till spel utan lagkaptenen Tim Kearney (sjuk).

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget