Fotograf: Suvad Mrkonjic / Bildbyrån

Inför: Nässjö Basket-Köping Stars

Köping Stars reser ned till Nässjö stärkta av segern mot Wetterbygden i lördags och med hopp om att på tisdagskvällen ta revansch för två tidigare ligaförluster.

🔥 Nässjö Basket – Köping Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 8 januari, kl 19.04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

– Men det har varit två jämna matcher, säger Köpings tränare “Jotti” Nikolaidis.

Men Nässjö har varit heta när matcherna skulle avgöras. I Nässjö gjorde hemmalaget 8-0 och gick från underläge 64-69 till seger 72-69 under de avslutande två och en halv minuterna. Hemma i Karlbergshallen ledde Köping med 62-60 i slutet av matchen när Nässjö ryckte med 13 raka poäng till 62-73. I det skedet saknade Köping såväl Michiel Petersen och Aleksa Solevic, båda utfoulade.
– Nässjö har varit vassare än oss i slutminuterna, men vi har ändå alla möjligheter att vinna. Vi behöver vara redo från start, för de lär komma ut med mycket energi, säger “Jotti” Nikolaidis.

Efter de 100 poängen och segern mot Wetterbygden i lördags reser Köping med en intakt spelartrupp till Småland. Michiel Petersen som var sjuk senast är åter spelbar. James Demery som gjorde en bejublad debut med sina tjugo minuter på banan gör nu sin första bortamatch för Köping Stars.
– Han gjorde det bra i debuten, och fick därför spela några extra minuter, säger “Jotti” Nikolaidis som vill skynda långsamt med klubbens nyförvärv.

Nässjö har tagit segrar mot flera av ligans topplag, men föll senast borta mot BC Luleå (90-74). Då saknades också en handfull av spelarna, sjuka och skadade. Nässjös tränare Jordi Juste hoppas dock få tillbaka några av dessa spelare till matchen mot Köping Stars. Han vill också att det skapas mer utrymme för Nässjös duktiga skyttar att leverera fler treor.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö har haft stora problem med både skador och sjukdomar den senaste tiden. Ikväll väntas dock fler av de sjuka spelarna vara tillbaka.

Köping väntas kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget