Fotograf: Johan Axelsson (Bildbyrån)

Inför: Umeå BSKT-Borås Basket

Umeå BSKT spelar ikväll sin andra match på kort tid när Borås Basket gästar Umeå Energi Arena. Matchen sänds direkt på Sportkanalen och C More – uppkast klockan 19.34!

🔥 Umeå BSKT – Borås Basket 🔥
📺 Sportkanalen / Cmore.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Söndag 30 december, kl 19.34
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

Umeå BSKT kommer från en tuff förlust borta mot Jämtland Basket där laget började bra, men kollapsade efter halvtid, en match där man saknade lagkaptenen Egal Saleman och Daniel Eliasson. Innan matchen mot Jämtland hade Umeå vunnit två av deras tre senaste matcher.

Borås har varit ett svårt lag för Umeå att möta den här säsongen, det är ett snabbt spelande lag som inte tvekar när det kommer till att skjuta från distans.
– Borås hemma har genom åren varit en bra match för oss, däremot så är årets Borås väldigt speciella och har hittills vart en svår nöt att knäcka, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson inför söndagkvällens match.

Bortsett från senaste matchen mot Jämtland så har Umeå förbättrat sitt försvarsspel betydligt den senaste tiden. Nu kommer laget att behöva spela sitt bästa försvarsspel då man möter ett Borås som snittar 96.4 poäng per match, ett snitt som är högst i SBL.
– Vi har jobbat på bra den senaste månaden och börjar få bättre samspel i anfall och framförallt så ser vårat försvar mycket bättre ut. Ikväll kommer vi mest troligt behöva gå utanför vad vi normalt gör defensivt, med tanke på Borås stora spelare är så duktiga att steppa ut och spela långt bort från korgen. Jag är säker på att vi hittar ett sätt att spela Borås denna gången. Tredje gången gillt och med hemmapublikens stöd så tar vi detta, säger Jesper Gustavsson.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)

***
På söndagskvällen är det dags för TV-match i Umeå när Borås Basket rest till Västerbotten för att försöka vinna sin femte match på raken. Podcasten ”Vi är Borås” gästas den här gången av Borås assisterande tränare Henrik Carlsson. Han och “Podd-Jonas” ger er allt inför bortamatchen och mycket mer. Du ser fajten i C More/Sportkanalen med uppkast 19:34.


 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknade både Egal Saleman (sjuk) och Daniel Eliasson (sjuk) i fredags mot Jämtland. Oklart ifall duon är tillbaka ikväll.

Borås fick tillbaka Brian Fitzpatrick efter skada senast. Däremot saknas troligen Jakob Sigurdarson.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget