Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Nässjö Basket

Umeå BSKT ligger just nu på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Ikväll väntar ligasexan Nässjö Basket på hemmaplan. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Umeå BSKT – Nässjö Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 18 december, kl 18.04
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

Umeå BSKT siktar på att ta sig till vinnande vägar igen efter en förlust i deras senaste match mot Wetterbygden Stars i lördags. Umeå har en vinst och en förlust i sina två senaste matcher.

Tillbaka på hemmaplan efter två matcher borta, då laget har spelat mot Wetterbygden och Uppsala. Umeå lyckades vinna mot Uppsala men åkte på förlust mot Wetterbygden. Vinsten mot Uppsala var väldigt behövlig då Umeå hade förlorat flera matcher i rad. Nu ligger laget på en åttonde plats med fyra vinster, precis som Köping Stars har.

I förra mötet mellan Umeå och Nässjö Basket vann Umeå en tuff match på bortaplan där slutresulatet blev 92-84. I den matchen var det Umeås lagkapten Egal Saleman som ledde laget med så mycket som 32 poäng.
– Nässjö borta brukar vanligtvis vara den tuffaste matchen man kan spela på bortaplan i denna ligan, men denna säsong så tog vi en komfortabel vinst nere i Nässjö. Sedan dess så har Nässjö verkligen steppat upp flera nivåer, vunnit matcher och deras amerikaner har verkligen levererat framåt. Samtidigt som vi har haft det tufft i samtliga av våra matcher därefter, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Deandre Mathieu har spelat bra på senaste tiden, då han har gjort 15 poäng eller mer i hans fyra senaste matcher och 20 plus i hans två senaste. Under säsongen snittar Mathieu 14 poäng, 4.6 returer och 5.7 assist per match. Mathieus 5.7 assist per match leder interna assistligan och ger honom en tredjeplats i hela SBL.

Nässjös amerikanske center Dartaye Ruffin har varit het i hans fyra senaste matcher, då han snittat 22.5 poäng per match. Ruffin leder även Nässjös interna poängliga med ett snitt på 16.7 per match, till det så har han 7.2 returer och 2.4 assist.

Umeå har hittills haft en tuff säsong men man siktar på att ta sig till slutspel precis som förra året.
– Vi ser ljusglimtar av vad vi kan komma att bli och vad våran potential är som lag, men vi måste kunna kräma ur lite mer ur vår talang för att nå slutspelet i år. Årets basketliga är på många sätt tuffare än den vart tidigare, dels med fler lag men även ett mycket tightare spelschema. Man hinner inte hämta andan utan måste bara gå vidare och jobba hårt, säger Jesper Gustavsson.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå ser ut att kunna ställa upp med ordinarie lag. Oklart dock ifall Omar Krayem är tillbaka.

Nässjö saknar fortsatt skadade Tomas Fernandez. Det är även tveksamt ifall Alexander Gorski är tillbaka i speldugligt skick.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget